Michael Jordan venoval milióny dolárov na zdravotnú kliniku pre chudobných ľudí

  • Basketbalová legenda Michael Jordan daroval 7,2 milióna dolárov na výstavbu dvoch zdravotníckych kliník
  • Obe sa nachádzajú v jeho rodnom meste Charlotte v Severnej Karolíne
  • Pomoc tu majú nájsť aj tí, ktorí si finančne nemôžu dovoliť dobrú zdravotnú starostlivosť
michael jordan
TASR- AP/Gerry Broome
  • Basketbalová legenda Michael Jordan daroval 7,2 milióna dolárov na výstavbu dvoch zdravotníckych kliník
  • Obe sa nachádzajú v jeho rodnom meste Charlotte v Severnej Karolíne
  • Pomoc tu majú nájsť aj tí, ktorí si finančne nemôžu dovoliť dobrú zdravotnú starostlivosť

Hviezda NBA sa prejavila ako veľký filantrop. Vo svojej rodnej Charlotte podporil vznik kliniky pre sociálne slabších. Informoval o tom portál Unilad.co.uk, ale aj nbc.sports.

Bývalý profesionálny basketbalový hráč má k Charlotte silné väzby. Je dlhoročným a aktívnym členom miestnej komunity a dokonca so Severnou Karolínou sú späté aj začiatky jeho profesionálnej kariéry, ktorú zavŕšil v sieni slávy v Chicagu. Jeho spolupatričnosť bolo cítiť aj počas príhovoru. Pri slávnostnom otváraní jednej z kliník skončil v slzách.

Jordan venoval  7 miliónov dolárov na financovanie kliniky v jeho rodnom meste ešte pred dvoma rokmi. Pričom cieľom bolo nielen finančne pomôcť obyvateľom Charlotte, ale aj zlepšiť celkový prístup k lekárskej starostlivosti v miestnej komunite.

“This is a very emotional thing for me to be able to give back to a community that has supported me over the years.” –…

Gepostet von Novant Health am Donnerstag, 17. Oktober 2019

Klinika Novanth Health, vďaka tomuto štedrému daru poniesie aj meno Michaela Jordana. Rodinná klinika Novant Health Michael Jordan sa rozhodla vzdať legendárnemu basketbalistovi ďalšiu poctu a na vonkajšiu stenu budovy umiestnila hliníkové pláty, ktoré vytvárajú Jordanov obraz. Klinika Michaela Jordana sa zameriava na kompletnú lekársku starostlivosť.

NBA legenda Jordan

Michael Jordan je americký basketbalový hráč v dôchodku a podnikateľ, ktorého čisté imanie predstavuje 1,9 miliardy dolárov. Aj keď Michael už viac ako desať rokov profesionálne nehral basketbal, stále zarába odhadom 80 až 100 miliónov dolárov ročne z doložiek a rôznych ďalších obchodných aktivít. 

Michael Jordan leaps into medicine, opening two clinics: https://byr.at/2wJOyxR

Gepostet von ChrisByrnes.com am Montag, 9. Oktober 2017

Michael taktiež každý rok inkasuje 60 miliónov dolárov z licenčných poplatkov Nike / Jordan. Počas jeho kariéry prekonal rekord, keď ako prvý atlét zarobil ročne 30 miliónov dolárov. Bolo to v rokoch 1996 – 1998, keď hral za Chicago Bulls.

Počas svojho pôsobenia v NBA dostával Michael Jordan plat v hodnote 97,3 milióna dolárov. Je zaujímavé, že dnes tak povediac na dôchodku zarobí oveľa viac v 12 mesačnom období, než ako zarobil v celej svojej kariére NBA  z platu.

zdroje: Unilad.co.uk, nbc.sports, charlotteobserver.com, celebritynetworth.com

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá