Volebná noc bude vzrušujúca. Prinášame zoznam miest, kde môžeš sledovať diskusie či výsledky so zaujímavými ľuďmi

  • S novinkou prichádza aj StartitUp. Sleduj s nami diania volebnej noci online, o všetkom ťa budeme rýchlo a včas informovať
  • Prinášame ti aj zoznam miest, kam sa oplatí ísť za poriadnou volebnou atmosférou, ale aj aktuálne časy debát či programy volebných filmov v kinách
BeFunky-collage-2
TASR
  • S novinkou prichádza aj StartitUp. Sleduj s nami diania volebnej noci online, o všetkom ťa budeme rýchlo a včas informovať
  • Prinášame ti aj zoznam miest, kam sa oplatí ísť za poriadnou volebnou atmosférou, ale aj aktuálne časy debát či programy volebných filmov v kinách

Neseď doma! V meste sa toho deje toľko. Okrem toho, že si splníš svoje občianske právo, neváhaj sa zapojiť aj do spoločenského diania. V Bratislave je hneď niekoľko akcií, ktoré organizujú redakcie známych novín, volebné výsledky môžeš sledovať spolu s kamarátmi organizovane v niekoľkých podnikoch a alternatívne kiná ponúkajú celý deň niekoľko filmov s podtitulom „volebné“.

Diskusie a koncerty

Jedna veľká sa koná v Novej Cvernovke. Ide o Volebnú noc voličov: Slovensko 2020 a je to prirodzené pokračovanie stretnutí, ktoré sa na tomto mieste konali aj počas prezidenstkých volieb. Ako jedna z mála je zadarmo a kapacity sú pravdepodobne neobmedzené, pretože sa nemusíš ani registrovať. Sľubujú bohatý sprievodný program, DJ set MtotheG a.k.a. Miro Gajdoš, ktorý hrá pekne po starom, z vinylov. Pravidelne budú premietané vstupy z volebných štúdií aj s možnosťou reakcie. Príď debatovať do Cvernovky, začína sa už o 18.00.

View this post on Instagram

#kazdyhlasrozhoduje

A post shared by Nová Cvernovka (@novacvernovka) on

Denník SME začína o 22:00 svoje volebné debaty v Satori Stage na Mickiewiczovej ulici. Viesť ich bude Zuzana Kovačič Hanzelová. Odkomunikuje prvé exit polly, debaty na tému, kto bude volebným víťazom a kto porazeným, ale zaspomínaš si aj na volebnú kampaň. Okrem toho zaujímavé diskusie v kruhu priateľov, odborníkov a príjemná atmosféra, až kým všetci od únavy neodpadnú.

Volebná noc sa koná už tradične aj v .klube pod lampou. Začína o 19.30, diskusie bude viesť Štefan Hríb a hostia by mali byť známi v priebehu zajtrajšieho dňa. Samozrejme priame prenosy zo štúdií, aktuálne exit polly a debaty s odborníkmi a politickými analytikmi. Toto miesto je špecifické svojou atmosférou. Pod lampou sa cítiš ako doma, na to si dávajú v .týždni záležať. Počet miest je limitovaný presne tak, ako v prípade denníka SME. Čas je vymedzený. Polhodinu pred polnocou však z .klubu ešte nikdy nikto neodišiel, takže sa netreba báť.

Aj redakcia Denníka N organizuje svoje Volebné štúdio. Sprevádzať ťa ním od 21.00 bude Monika Tódová a sociológ Michal Vašečka, spolu s komentátorom Denníka N Martinom M. Šimečkom a ďalšími ich reportérmi.

Tvoje volebné myšlienky dostanú svoj tvar aj v .lab café na Námestí SNP. Tu bude volebná noc prebiehať podobne, ako tá počas prezidentských volieb. Určite sa budú premietať živé vstupy z jednotlivých televíznych štúdií a teda pokojne príď, pozri, podebatuj, daj si drink.

O pár metrov ďalej sa koná ďalšia vzrušujúca debatná záležitosť, Volebná noc v Baudelaire bare. Všetko by malo prebiehať klasicky, presne tak, ako pri iných volebných stretnutiach. Baudeaire však navyše prináša bonus. Tipni si volebný výsledok a vyhraj fľašu whiskey. „Pripravili sme aj 3 druhy shotov, ktorými chceme vyprevadiť do zabudnutia (we wish) tri nesympatické politické mŕtvoly. Môžete tipovať o koho ide, podľa zloženia drinkov – v prvej sade je DIPLOMatico a Captain Morgan, v druhej Dictador a Dead Head a v treťom tuZemák a Prohibido,“ píšu na svojej udalosti barmani z Baudelaire.

Televízie, kiná a weby

Ak sa predsa len rozhodneš ostať doma, alebo sa volebná noc koná u teba v obývačke, môžeš sledovať online vysielanie. Livestream z volebného štúdia Aktualít, Voľby 2020 LIVE, bude premietaný cez web aj Facebook a všetky aktuality ohľadom tejto akcie môžeš sledovať u nich na udalosti. Pozývajú si Ivetu Radičovú, politológov Anetu Világi, Václava Hřícha a Radoslava Štefančíka. Príde Samo Marec aj sociológ Michal Vašečka. Redaktori sa budú nachádzať aj vo volebných centrálach, takže sa môžeš tešiť aj na takúto atmosféru.

Na Markíze sa už tradične o 22.00 objavujú prvé exit polly. 21:55 tu začína Volebná noc a končí klasicky o polnoci. RTVS budú vysielať niekoľkokrát denne. O 12.00 na obed odvysielajú mimoriadne správy s informáciami z diania vo volebných komisiách ale aj pohľadom na voľbu jednotlivých členov súčasného parlamentu, prezidentky, premiéra atď. Od 21.40 až do 2.00 môžeš sledovať klasické volebné štúdio. So vstupmi z volebného diania bude prichádzať aj spravodajská televízia TA3 počas celého dňa aj noci.

Výnimkou tentokrát nie sú ani kiná. Ešte stále máš možnosť pozrieť si slovenský film Sviňa, ktorý ťa jednoznačne donúti vstať a ísť k urne.

Viac o ňom čítaj TU >> Hlavná postava filmu Sviňa je do istej miery inšpirovaná Kočnerom. Komu ešte pozerá do tváre?

Kino Lumiére na Špitálskej ulici ponúka počas celého dnešného dňa filmy, ktoré majú špeciálne označenie Voľby. Pozrieť si môžeš Sorrentinov film Božský (2008), talianskeho kresťanskodemokratického politika, ktorý opakovane zastával funkciu premiéra, bol ministrom zahraničných vecí a doživotným senátorom. Taktiež taliansky film Prvý zradca, ktorý sa nápadne podobá mafiánskemu prostrediu za kočnerovskej éry, v zozname je aj slovenský film Nech je svetlo či Ostrým nožom, ktorý rozoberá doposiaľ nevysvetlenú smrť študenta Daniela Tupého.

StartitUp pripravil novinku

Volebnú noc môžeš sledovať aj u nás. Na našom webe ale aj Facebooku budú redaktori aktuálne sledovať diania, prinášať ti informácie z agentúr, prvé exit polly, výsledky až do neskorých nočných hodín. Začíname o 22.00. Nezabudni nás sledovať, aktualizovať web a sociálne siete. Taktiež nám môžeš počas celého dňa aj noci posielať podnety na redakcia@startitup.sk.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá