Prichytený spiaci policajt v Bratislave ľutuje svoje zlyhanie. Dôvodom môže byť náročnosť služby počas pandémie 

  • Po sociálnych sieťach začalo kolovať nevšedné video, ktoré medzi ľuďmi vyvolalo pomerne vášnivú diskusiu
  • Autentické video zachytáva príslušníka Mestskej polície spiaceho počas služby na policajnej stanici v Bratislave
mapa
TASR - Jakub Kotian, Bratislava.sk
  • Po sociálnych sieťach začalo kolovať nevšedné video, ktoré medzi ľuďmi vyvolalo pomerne vášnivú diskusiu
  • Autentické video zachytáva príslušníka Mestskej polície spiaceho počas služby na policajnej stanici v Bratislave

Na video ako prvá upozornila stránka Nekŕmte nás odpadom. Obyvateľ hlavného mesta, ktorý unaveného policajta v službe prichytil, opisuje svoju skúsenosť takto: 

„Vstúpil som na stanicu mestskej polície Bratislava Obchodná, kde na mňa čakalo nemilé prekvapenie. Policajt si počas nočnej služby veselo spinká. Ľudia prichádzajú v tejto situácii o svoje pracovné miesta, hromadné prepúšťanie a veľa z nich zostáva v úzkych, no tento policajt ktorý má chrániť občanov si počas služby spí. Stanica normálne odomknutá, čo ak by tam vstúpil nejaký psychopat, ukradol mu zbraň a vystrieľal ľudí na Obchodnej? A potom sa čudujeme, že v meste nie je bezpečne a že niekoho prepadnú a zabijú a nik včas nezasiahne? Lebo sa to ani nedozvie! Lebo nepozerá na kamery ale sníva svoje sny,” píše nahnevaný obyvateľ mesta.

Policajt v službe zaspal

VIDEO: Bratislava, Obchodná ul.: Takto spí policajt počas služby. V odomknutej stanici – na ulici kde sa vraždí…Od Vás: Vstupil som na stanicu mestskej policie Bratislava Obchodna, kde na mna cakalo nemile prekvapenie. Policajt si pocas nocnej sluzby veselo spinka. Chapete? Ludia prichadzaju v tejto situacii o svoje pracovne miesta, hromadne prepustanie a vela z nich ostava v uzkych. no tento policajt ktory ma chranit obcanov si pocas sluzby spi!!! stanica normalne odomknuta. co ak by tam vstupil daaky psychopat, ukradol mu zbran a vystrielal ludi na obchodnej?A potom sa cudujeme, ze v meste nie je bezpecne, a ze niekoho prepadnu a zabiju a nik vcas nezasiahne? Lebo sa to ani nedozvie! Lebo nepozera na kamery ale sniva svoje sny 😣

Gepostet von Nekŕmte nás odpadom am Donnerstag, 9. April 2020

Na vzniknutú situáciu už reagovala aj Mestská polícia Bratislava. Toto zlyhanie príslušníka MsP Bratislava nás veľmi mrzí a úprimne sa zaň ospravedlňujeme. Je nám to ľúto o to viac, že ide o policajta, ktorý svojím doterajším plnením pracovných povinností bol vzorným príkladom, preukazoval vysokú mieru iniciatívy a spoľahlivosti. Uvedený policajt sám prejavil nad svojím zlyhaním ľútosť a je pripravený zaň niesť plnú zodpovednosť. Táto pracovnoprávna zodpovednosť bude voči nemu s určitosťou vyvodená, a to v miere zodpovedajúcej následkom jeho zlyhania,” uvádza MsP Bratislava  vo svojom oficiálnom stanovisku.

zdroj: bratislava.sk

Mestská polícia Bratislava zároveň objasňuje, že aj mestskí policajti vykonávajú službu v prvej línii, ktorá je v týchto časoch náročnejšia ako inokedy. Vystavujú sa vyššej miere rizika ochorenia ako bežní občania a spolu s časovo náročnými službami sa to môže prejaviť aj v podobe únavy alebo stresu.

„Posudzujme, prosím, aj takéto zlyhania v kontexte situácie, v ktorej sa my aj oni nachádzajú. Napriek ojedinelým zlyhaniam sa MsP Bratislava v súčasných ťažkých časoch snaží byť zodpovedným strážcom verejného poriadku. Mestskí policajti pomáhajú s výdajom jedál ľuďom bez domova, hliadkujú na mnohých miestach v Bratislave a riešia množstvo konfliktov vyplývajúcich z nedisciplinovanosti jednotlivcov,” uvádza polícia.

Gepostet von Mestská polícia Bratislava am Donnerstag, 9. April 2020

Príslušníci MsP Bratislava taktiež prosia ľudí, aby v prípade, ak si myslia, že došlo k pochybeniu príslušníka mestskej polície, aby ich neváhali kontaktovať. Ľudí ubezpečujú, že sa zaoberajú každým jedným podnetom, pretože ochranu verejného poriadku berú vážne a rovnako im záleží aj na dôvere občanov.

Zdroje: facebook.com/nekrmtenasodpadom, facebook.com/msp.bratislava

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá