Filipínec Kenneth si Slovensko zamiloval, ohúrili ho nielen halušky a slivovica. Dôvodov vrátiť sa sem má niekoľko

  • Navštívil desiatky krajín po rôznych kontinentoch, no zamiloval si práve nás
  • Čo ho na našej krajine tak očarilo, že sa sem vracia?
titulka cestovatel
archív Kenneth Joe Uy, instagram/xzebryx2000
  • Navštívil desiatky krajín po rôznych kontinentoch, no zamiloval si práve nás
  • Čo ho na našej krajine tak očarilo, že sa sem vracia?

Vážne???reagujú prekvapene v jednom z londýnskych barov Kennethovi priatelia, keď im hovorí, že jedna z jeho najobľúbenejších krajín, kam každému odporúča ísť, je Slovensko. Každý, kto ho sleduje, vie, že to myslí úprimne a vážne.

Posted by Kenneth Joe Uy on Tuesday, July 23, 2019

Kenneth Joe Uy je filipínsky cestovateľ, ktorý už precestoval desiatky krajín naprieč svetom. No práve Slovensko sa stalo jeho azda najväčšou srdcovkou, kde sa i nedávno znova vrátil a chystá opäť. Toto je jeho 5 dôvodov, čím si ho naša krajina získala:

5. Turistické lákadlá v krásnej prírode

Nielen, že je Slovensko bohaté na históriu a tradície, ale má prírodu a hory, ktorú si si okamžite ešte v roku 2017 zamiloval. Čas vo Vysokých Tatrách a Malej Fatre si definitívne užil už vtedy.

„Tentokrát som v roku 2020 zdolal Chopok v Nízkych Tatrách.“ Možno vôbec prvý Filipínec, ktorý zdolal jednotlivé slovenské vrchy. „Verte či nie, slovenská príroda je pre mňa jedna z najkrajších, ktorej sa len tak niečo nevyrovná.“

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa itKENbeyouradventures 🌏 (@xzebryx2000)

4. Nezvyčajná gastronómia

Niekto hovorí, že slovenské jedlá sú podceňované? Podľa neho máme jednu z najlepších kuchýň na svete.

„Keď som v roku 2017 pricestoval do vašej krajiny, bol som na Kysuciach v Ochodnici, kde ma hostila slovenská rodina a privítali ma s najlepšími haluškami a zemiakovými plackami, ktoré voláte tuším podlesníky, aké som kedy mohol ochutnať. Plus s najlepšou slivovicou, akú som kedy mal.“

Povedal by dokonca, že slovenská kuchyňa sa môže ukázať na svetovej scéne. Slováci milujú jedlo a skvelú spoločnosť. Vedia preukázať pohostinnosť a tým veľké priateľstvá.

„Môžem povedať, že to nie je len nejaká skúsenosť s jedlom, ale získate prostredníctvom neho akoby aj celú slovenskú rodinu a nových priateľov,“ dopĺňa.

Halusky (a traditional Slovakian cuisine)

Posted by Kenneth Joe Uy on Thursday, September 14, 2017

3. Zaujímavá kultúra pitia

Okrem dobrého jedla vraví, že máme aj asi najlepšiu a najzaujímavejšiu kultúru pitia, akú poznám a ktorá je priam naším životným štýlom.

Slivovica a remeselne pripravené slovenské pivá sú jedinečné a ponúkajú úžasnú, jedinečnú chuť. Taktiež je zaujímavá borovička. Keď prídete na Slovensko, hneď vás privíta panák slivovice, kopa tepla a pohostinnosť, vysvetľuje.

Posted by Kenneth Joe Uy on Sunday, September 20, 2020

2. Neobyčajná pohostinnosť

„Už som to naznačil a môžem povedať, že toto je zrejme hlavný dôvod, prečo tak veľmi milujem Slovensko. Slovensko má oveľa viac ako nádhernú prírodu a hory, hrady či zámky, ktoré môže ponúknuť. Má hlavne bohatú a zaujímavú kultúru pohostinstva.“

Slováci sú podľa neho srdeční, priateľskí a aspoň čo sa on stretol, tak mali srdce pre cudzincov. „Nikdy nezabudnem, ako ma prvýkrát privítali v slovenskom dome na Kysuciach. Nikto nevie po anglicky, ale teplo a láska tam priam prekypujú. To spečatilo dôvod, prečo je Slovensko jednou z mojich najobľúbenejších krajín, aké som navštívil!“

Warm welcome from the Kekely Family in Ochodnica, Slovakia 🇸🇰

Posted by Kenneth Joe Uy on Thursday, September 14, 2017

1. Slováci (+Moraváci)

Prečo je Slovensko preňho jednou z najlepších krajín sveta, môže ešte zjednodušene povedať aj inak: hlavne vďaka ľuďom, Slovákom, ktorých mal šťastie spoznať.

„Slováci si myslím zažili ťažké časy, komunizmus… No svoju neľahkú históriu zvládli a premenili na niečo iné – naučili sa vychutnávať a žiť život,“ hovorí.

Sami Slováci sú preňho teda akoby tým najväčším klenotom Slovenska. Ukázali mu, že i na Slovensku môžem mať rodinu. Vždy si myslel, že práve jazyk je bariérou, ale nie je potrebné hovoriť anglicky alebo slovensky, dá sa vycítiť záujem, vrelosť a láska, „a to je skrátka to, čo ma núti zamilovať si a vrátiť sa Slovensko ešte viac“.

Poznámka redakcie: Aj keď si filipínsky cestovateľ chváli Slovákov a sám nám potvrdil, že sa tu s ničím nepríjemným nestretol a vždy cítil bezpečne, nie všetci zahraniční návštevníci mali u nás vždy toľko šťastia naraziť na dobrých ľudí. Jedným z nich bol zrovna aj jeho krajan Filipínec Henry Acorda, ktorý bol pred vyše dvomi rokmi napadnutý a zabitý v centre Bratislavy.

Text sme zrevidovali, upravili, doplnili o nové informácie a vydali nanovo. Článok bol pôvodne publikovaný 22. septembra 2020.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá