Harry a Meghan odstrihli od kráľovských príjmov. Chudoba im však nehrozí, ako celebrity zarobia ešte viac

  • V nedeľu televízia CBS odvysielala rozhovor, ktorý spustil vlnu vášnivých debát po celom svete, aj v samotnej kráľovskej rodine
  • Harry a Meghan v relácii pre Oprah Winfrey prezradili s akými ťažkosťami sa v Buckinghamskom paláci museli vyrovnávať
  • Po odchode ich okrem iného trápila aj otázka peňazí, keďže zrazu ostali odstrihnutí od kráľovských príjmov
meghan a harry
  • V nedeľu televízia CBS odvysielala rozhovor, ktorý spustil vlnu vášnivých debát po celom svete, aj v samotnej kráľovskej rodine
  • Harry a Meghan v relácii pre Oprah Winfrey prezradili s akými ťažkosťami sa v Buckinghamskom paláci museli vyrovnávať
  • Po odchode ich okrem iného trápila aj otázka peňazí, keďže zrazu ostali odstrihnutí od kráľovských príjmov

Dlho očakávaný rozhovor vojvodu zo Sussexu Harryho a jeho manželky vojvodkyne Meghan otriasol celým svetom. Šokujúce priznania bývalej herečky o myšlienkach na samovraždu, mnohí prirovnávajú k legendárnej spovedi princeznej Diany, ktorú poskytla v roku 1995 pre BBC. Rovnako vtedy priznala svoje psychické problémy spôsobené životom v kráľovskej rodine.

Rasizmus, samovražedné myšlienky či konflikty. Harry s Meghan otvorenie prehovorili o tajomstvách kráľovskej rodiny

Dianine dedičstvo 

Okrem toho sa však v rozhovore s Oprah Winfrey manželia nevyhli ani otázke financií. Harry prezradil, že potom ako sa rozhodli vzdať plnenia kráľovských povinností, bola ich rodina odstrihnutá aj od všetkých peňazí.

Harry tiež dodal, že ak by nemal dedičstvo, ktoré mu zanechala jeho matka Diana, nemohol by si dovoliť zaplatiť ani ochranku pre svoju rodinu.  „Myslím, že vedela, že to príde,“ povedal Harry pre Oprah a narážal na svoj odchod z kráľovskej rodiny.

harry, meghan markle, royal family, anglicko, veľká británia
zdroj: TASR/Joe Pugliese/Harpo Productions via AP

Magazín Forbes odhaduje dedičstvo, ktoré Diana zanechala mladšiemu synovi na skoro 8,5 milióna eur. Zdedené peniaze  tiež  získal aj po svojej prababičke, ktorá zomrela v roku 2020. Malo ísť o sumu 8 miliónov eur.

Úplne bez peňazí nie je ani jeho manželka, vojvodkyňa zo Sussexu, ktorá bola pred svadbou herečka. Preslávila sa najmä rolou koncipientky Rachel Zane v seriáli Suits. Za šesť rokov účinkovania si mala zarobiť niečo cez 1,6 milióna eur.  

Hypotéka na vilu

Potom čo kráľovský pár opustil Veľkú Britániu, našiel svoj nový domov v Spojených štátoch, odkiaľ Meghan pochádza. Usadili sa východne od mesta Santa Barbara, v štvrti Montecito, ktorá je známa tým, že tam býva viacero hollywoodskych celebrít. Napríklad moderátorka Ellen DeGeneres či už spomínaná Oprah Winfrey, ktorá je dokonca ich susedka. Vila mala Harryho a Meghan stáť  skoro 12 miliónov eur. Na svoj nový dom si pritom mali vziať hypotéku vo výške 8,7 milióna eur.

Aby dokázali pokryť výdavky na svoj nový hollywoodsky život, Harry aj Meghan sa upísali streamovacím spoločnostiam. Dohoda o produkcii, ktorú uzatvorili so spoločnosťou Netflix sa odhaduje na 87 miliónov eur.

So Spotify sa zase pripravujú podcast, kde sa bude Harry s Meghan na mesačnej báze prihovárať poslucháčom tejto aplikácie. Dostať by sa im za to malo 21 miliónov eur.

Meghan sa však k svojej pôvodnej profesii vrátila už dávnejšie, potom čo opustila Londýn. S Disney+ totiž spolupracovala na filme Elephans, ktorý vyšiel minulý rok.

Odhaduje sa pritom, že vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu by sa v budúcnosti mohli stať najlepšie zarábajúcim párom v Hollywoode.

Šok pre kráľovnú

Samotný rozhovor u Oprah Winfrey mal pritom vyvolať riadny rozruch aj v radoch kráľovskej rodiny. Celý palác mal byť zdesený a šokovaný vyjadreniami, ktoré v nedeľu na televíziu CBS padli.

zdroj: TASR via AP/Steve Parsons

Slová o tom, ako mal niektorý z členov rodiny nevhodné poznámky o farbe pleti budúceho potomka Harryho a Meghan, či samovražedných myšlienkach vojvodkyne, nenechali chladnú ani samotnú kráľovnú. Podľa zdrojov priamo z paláca mala mať niekoľko vážnych rozhovorov so svojim synom Charlesom a vnukom Williamom o tom, ako sa k taktom vážnym obvineniam postavia.

Podľa denníka The Times, starostlivo prehodnocujú, čo odznie v očakávanom vyhlásení, ktoré pripravujú. Kráľovná Alžbeta mala dokonca samotný rozhovor odmietnuť pozerať. 

Zdroje: Forbes, Observer, Daily Mail, The Times, TASR, Variety

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá