Bill Gates manželku podvádzal. Rozvádza sa kvôli milostnej aférke so zamestnankyňou Microsoftu?

  • Multimiliardár a jeho manželka Melinda začiatkom mája ohlásili, že sa rozvádzajú
  • Ich manželstvo trvalo 27 rokov. Bill Gates opustil predstavenstvo spoločnosti Microsoft minulý rok
  • Bolo to počas vyšetrovania milostného vzťahu so zamestnankyňou spoločnosti, ktorý mal ešte v roku 2000
gates
TASR/AP Gian Ehrenzeller, Elaine Thompson
  • Multimiliardár a jeho manželka Melinda začiatkom mája ohlásili, že sa rozvádzajú
  • Ich manželstvo trvalo 27 rokov. Bill Gates opustil predstavenstvo spoločnosti Microsoft minulý rok
  • Bolo to počas vyšetrovania milostného vzťahu so zamestnankyňou spoločnosti, ktorý mal ešte v roku 2000

Spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft, multimiliardár, ale aj filantrop Bill Gates a jeho manželka Melinda začiatkom mája oznámili, že sa po 27 rokoch rozvádzajú.

Rozhodnutie ukončiť dlhoročný vzťah oznámili na Twitteri. „Po veľkom premýšľaní a množstve práce na našom vzťahu sme sa rozhodli ukončiť naše manželstvo.“ Dôvodom má byť fakt, že spolu už údajne nedokážu ako pár ďalej rásť.

Akcie, vily a autá za 146 miliárd. Gatesovci sa rozvádzajú po 27 rokoch, začína sa obrovské delenie majetku

Americké médiá však dvojici nedajú spať a neustále hľadajú aj iné dôvody, prečo sa rozhodli svoj vzťah ukončiť. Nedávno sa objavila informácia, že Bill Gates mal sexuálny vzťah so zamestnankyňou v spoločnosti Microsoft.

The Wall Street Journal informuje, že správna rada spoločnosti sa to v roku 2019 dozvedela cez list, ktorý napísala zamestnankyňa spoločnosti. Údajne vraj požiadala Melindu, aby si list prečítala.

Môže pomer za odchod z predstavenstva?

Minulý rok v marci sa prehnala svetom informácia, že jeden z najbohatších mužov planéty, Bill Gates, opúšťa svoje miesto v predstavenstve spoločnosti Microsoft. Gates založil Microsoft v roku 1975 spolu s Paulom Allenom. Multimiliardár to vraj urobil preto, aby sa mohol venovať už dnes svojej hlavnej činnosti, a to filantropii.

V rámci vlastnej nadácie Bill & Melinda Gates Foundation sa snaží priamo pomáhať projektom z oblastí ekológie, ochrany zdravia či vzdelávania.

zdroj: TASR/AP Gian Ehrenzeller

Spoločnosť Microsoft nedávno vyhlásila, že v druhej polovici roku 2019 mala obavy, že sa Bill Gates usiloval o nadviazanie intímneho vzťahu so zamestnankyňou spoločnosti, a to ešte v roku 2000. „Výbor predstavenstva preveril obavy a za účelom dôkladného vyšetrovania mu pomohla externá právnická firma. Počas celého vyšetrovania spoločnosť Microsoft poskytovala rozsiahlu podporu zamestnankyni, ktorá vzniesla obavy.“

Chcel by si byť multimiliardár ako Bill Gates?

Hovorca Gatesa povedal, že aférku mal pred takmer 20 rokmi, a skončila sa priateľsky. „Rozhodnutie prestúpiť z predstavenstva nijako nesúvisí s touto záležitosťou. V skutočnosti prejavil záujem venovať viac času svojej filantropii už pred niekoľkými rokmi.“

Niektorí členovia rady sa vraj už minulý rok rozhodli, že nie je vhodné, aby Gates bol na stoličke riaditeľa softvérovej spoločnosti, ktorú založil a viedol dlhé desaťročia. Gates odstúpil skôr, ako bolo ukončené vyšetrovanie predstavenstva o jeho pomere.

Vraj „prenasledoval“ ženy

Po tejto správe generálny riaditeľ spoločnosti Satya Nadella oznámil, že spoločnosť zmení proces vybavovania sťažností zamestnancov s ohľadom na obťažovanie a diskrimináciu. Podľa The Wall Street Journal si Nadella a ďalší topmanažéri veľmi dobre uvedomovali obvinenia ženy zo vzťahu s Gatesom. Gates stále slúži ako technický poradca pre Nadellu.

The New York Post informuje, že Gates mal dokonca „prenasledovať“ niekoľko žien vo svojej kancelárii dlho potom, čo sa v roku 1994 oženil s manželkou Melindou. New York Times uviedol dva prípady, kedy sa multimiliardár chcel „stretnúť“ s dvoma ženami, ktoré pracovali v spoločnosti Microsoft a v jeho filantropickej nadácii.

Ďalšia hypotéza 

V roku 2019 bol bohatý americký finančník Jeffrey Epstein obvinený zo sexuálneho zneužívania neplnoletých dievčat vo svojich domoch v New Yorku a na Floride. Údajné trestné činy sa podľa obžaloby stali v rokoch 2002 až 2005. Jeho obete mali mať 14 rokov.

Multimilionár Epstein bol okrem Billa Gatesa priateľom Donalda Trumpa, Billa Clintona a princa Andrewa, vojvodu z Yorku. Epstein o pár mesiacov po obvinení spáchal vo väzení samovraždu.

Rozvod začala Melinda riešiť v čase, keď sa prevalilo, že Bill sa potajme stretával so spomínaným pedofilným finančníkom Jeffreym Epsteinom. Pre svojich hostí vraj organizoval orgie s neplnoletými dievčatami. New York Times v roku 2019 informoval o tom, že Gates sa s Epsteinom nielenže stretáva, a raz dokonca zostal do noci v jeho newyorskom dome, kde sa dialo množstvo z Epsteinovým perverzností.

Zoznám sa s najmladším krypto-miliardárom na svete. Rus Vitalik Buterin stojí za hitom menom Ethereum

Astronomický majetok

Spoluzakladateľ Microsoftu Bill Gates je podľa časopisu Forbes štvrtým najbohatším človekom na svete. Podľa agentúry Bloomberg dvojica spoločne ovláda celé portfólio obchodných a realitných holdingov.

Nemalú časť peňazí investovala do oblastí globálneho zdravia, politiky v oblasti klimatických zmien a sociálnych otázok vrátane rovnosti žien. Ich majetok sa odhaduje 146 miliárd dolárov. Nateraz však nie je jasné ako sa dvojica majetkovo vysporiada, uviedli len, že budú pokračovať vo svojej filantropickej práci spoločne.

Zdroje: The Wall Street Journal, The New York Post, The New York Times, Bloomberg, Forbes

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá