Napísal knižný trhák o Jobsovi, teraz pripravuje Muskov životopis. Autor strávil s miliardárom niekoľko dní

  • Walter Isaacson je autorom mnohých známych životopisov
  • Aktuálne pripravuje ďalšiu knihu
Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok, flickr/ElGris, flickr/Daniel Oberhaus
  • Walter Isaacson je autorom mnohých známych životopisov
  • Aktuálne pripravuje ďalšiu knihu

Americký autor Walter Isaacson má na konte hneď niekoľko napísaných kníh. Azda najznámejším životopisom, ktorý vznikol pod jeho rukami je ten o Steveovi Jobsovi. Aktuálne si však ku svojmu menu pripíše aj biografiu ďalšieho miliardára. Začína totiž pracovať na knižnej forme životného príbehu CEO Tesly a SpaceX Elona Muska, informuje Entrepreneur.

Sprevádzal ho niekoľko dní

„Ak vás zaujímajú veci ohľadom Tesly, SpceX alebo všeobecne ohľadom mňa, tak Walter Isaacson píše biografiu,“ oznámil v stredu prostredníctvom Twitteru. Druhý najbohatší muž sveta tiež na sociálnych sieťach prezradil, že ho Isaacson sprevádzal niekoľko dní, aby zhromaždil materiál ku knihe.

Jeden z používateľov Twitteru humorne poznamenal, že konečne niekto prenikne do tajomného života celej spoločnosti. Elon Musk mu na komentár reagoval smejúcim sa emotikonom.

Elon Musk
zdroj: flickr/Daniel Oberhaus

Skúseností ako maku

Kniha, ktorá bude rozoberať život spomínaného miliardára ale nebude prvou, ktorá sa s jeho menom spája. Pred niekoľkými rokmi totiž už jeden titul o Elonovi Muskovi napísal Ashlee Vance. Ten ju ale vydal v roku 2015, objasňuje Techcrunch.

Bolo to teda ešte pred obdobím, kedy sa z Tesly stala jedna z najhodnotnejších automobilových spoločností a SpaceX ešte nelietal do vesmíru na pravidelnej báze. Nakoľko je Walter Isaacson jedným z najznámejších životopiscov, niet pochýb o tom, že by biografia nezachytávala všetko podstatné.

Aj napriek tomu, že Isaacson je mnohým známy najmä ako autor knihy o Stevovi Jobsovi, pôvodne pracoval ako vedúci spoločnosti CNN či na vedúcej pozícii v magazíne Time. Jeho skúsenosti sú teda akýmsi dokonalým predpokladom na ďalší knižný unikát.

Spisovateľ Walter Isaacson
zdroj: flickr/Ed Uthman

 

 

Zdroje: Entrepreneur, Techcrunch

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá