Neočkovaní pacienti nevládzu dýchať, na zdravotníkov aj tak vyťahujú nože a vyhrážajú sa im smrťou

  • Počet hospitalizovaných pacientov je vysoký, väčšina z nich nie je zaočkovaná
  • Síce nevládzu dýchať, ale na vyhrážanie sa ľuďom, ktorí im zachraňujú životy, si energiu nájdu
pjimage – 2021-12-06T161447.041
Pixabay/Parentingupstream Unsplash/Mufid Majnun
  • Počet hospitalizovaných pacientov je vysoký, väčšina z nich nie je zaočkovaná
  • Síce nevládzu dýchať, ale na vyhrážanie sa ľuďom, ktorí im zachraňujú životy, si energiu nájdu

Nemocnice sú každým dňom plnšie a vo väčšine prípadov lôžka obsadzujú nezaočkovaní ľudia. Iba za včerajší deň pribudlo 3 020 ľudí s pozitívnym PCR testom a až 72 % z nich nebolo zaočkovaných.  

V nemocniciach je hospitalizovaných 3 419 pacientov a potvrdeným ochorením COVID-19. Hoci sa im zdravotníci snažia pomôcť najviac, ako vedia, nie vždy to majú s nimi jednoduché.

Dokazuje to aj príspevok Slovenskej polície, v ktorom sa uvádza, že personál Nemocnice sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Petržalke čelí nielen verbálnym, ale aj fyzickým útokom. Tie majú ísť práve od neočkovaných pacientov, ktorých stav je vo väčšine prípadov kritický. 

„V jednom prípade sa muž vyhrážal lekárovi, že ho zabije. Dlhodobo odmietal pľúcnu ventiláciu, na ktorú bol napojený v stave, keď sa nekontrolovateľne dusil,“ uvádza sa v príspevku stránky Hoaxy a podvody – Polícia SR. Tento pacient bol napokon intubovaný, pretože ak by sa tak nestalo, ochoreniu by podľahol.

Podobnú skúsenosť majú aj zdravotné sestry, pri ktorých to pacient vyhrotil o niečo viac. Pacient, ktorý v súčasnosti leží na pľúcnej ventilácii, mal na tieto ženy zaútočiť. Iný pacient na zdravotné sestry vytiahol nôž a ohrozoval ich. 

„Keďže všetci agresívni a neočkovaní pacienti sú už na umelej pľúcnej ventilácii, v súčasnosti nie je potrebné vo vzťahu k nim vykonať také opatrenia, ktoré by viedli k zamedzeniu možných ďalších útokov voči zdravotníkom,“ píše sa v príspevku s tým, že ak by sa zdravotníci stretli s podobnou situáciou, mali by zavolať políciu. 

Biznis farmaceutických firiem

Spomedzi hospitalizovaných nie je vôbec zaočkovaných alebo len čiastočne zaočkovaných takmer 82,04 %. Na JIS je 625 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 297 osôb. Celkový počet zaočkovaných je k dnešnému dňu 2 664 361, z toho 2 490 591 je plne zaočkovaných.

Ako uvádza korona.gov, k dosiahnutiu 60 percentnej zaočkovanosti je potrebné podať vakcínu ešte 635 639 ľuďom. Hoci lockdown motivoval mnoho ľudí k očkovaniu, stále je na Slovensku mnoho osôb, ktoré si myslia, že očkovanie je podvod a obohacujú sa na ňom farmaceutické firmy.

zdroj: Unsplash/Mufid Majnun

Jedným z týchto ľudí je aj bývalý premiér Robert Fico, ktorý sa vyjadril, že záujem na Slovensku pomôcť ľuďom očkovaním je iba 15 percentný. 

„Ten zostatok je čisto len a len otázka zvyšovania príjmov a ziskov farmaceutických firiem,“ uviedol, na čo poukázal lekár Peter Sabaka.

Primár Fica zároveň pozval, aby sa prišiel pozrieť na JIS v Považskej Bystrici, kde v súčasnosti leží už iba niekoľko nezaočkovaných pacientov. 

„Nech sa príde pozrieť ako doposiaľ zdraví ľudia v strednom veku lapajú po dychu, ako sa po každom slove musia zhlboka nadýchnuť. Nech si vypočuje ako telefonujú domov svojim deťom, manželom a manželkám pred tým, ako ich musíme napojiť na UPV, pretože pre viac ako polovicu je to ich posledné zbohom,“ opisuje smutnú realitu v príspevku. 

Zdroje: Facebook, Peter Sabaka

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá