„Zaživa ti odrežú hlavu,“ vyhrážajú sa moderátorke. Kauza s Blahom má dohru, vyhrážky rieši NAKA

  • Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) podá trestné oznámenie na neznámeho páchateľa
  • Je to v súvislosti s vyhrážkami, ktoré mailom a telefonicky dostala moderátorka relácie Sobotné dialógy Marta Jančkárová
Blaha, RTVS
TASR/Jaroslav Novák, Michal Svítok
  • Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) podá trestné oznámenie na neznámeho páchateľa
  • Je to v súvislosti s vyhrážkami, ktoré mailom a telefonicky dostala moderátorka relácie Sobotné dialógy Marta Jančkárová

Po minulotýždňovej relácii Sobotné dialógy, ktorej hostkou bola prezidentka republiky Zuzana Čaputová a po včerajších Sobotných dialógoch, do ktorých sa dostavil namiesto pozvaného politika Smeru-SD Mariána Kéryho nepozvaný politik Smeru-SD Ľuboš Blaha, čo RTVS odmietla a uplatnila štandardný postup tzv. prázdneho kresla, dostala moderátorka relácie Marta Jančkárová výhražné e-maily a výhražný telefonát.

„V e-mailoch sa Marte Jančkárovej neznáme osoby vyhrážajú mimoriadne vulgárnym a agresívnym slovníkom fyzickou likvidáciou, mučením, hromadným znásilnením, ublížením jej rodinným príslušníkom atď. RTVS podá v tejto súvislosti trestné oznámenie na neznámeho páchateľa,“ Startitup o tom informovala manažérka marketingovej komunikácie RTVS Zuzana Vicelová.

Obsah výhražných e-mailov RTVS nebude pre ich nenávistný a vulgárny charakter publikovať, so súhlasom Marty Jančkárovej ich však poskytne médiám a mediálnym organizáciám, ktoré o to požiadajú. RTVS upozorňuje predstaviteľov politických strán na možnú súvislosť týchto výhražných e-mailov so zvyšujúcou sa agresivitou komunikácie vo verejnom priestore a šírením nenávisti voči novinárom.

Polícia SR na sociálnej sieti informuje, že prípadom sa začala zaoberať NAKA.

AKTUÁLNE: NAKA KONÁ V PRÍPADE VYHRÁŽOK REDAKTORKE RTVSVo veci vyhrážok, ktoré boli smerované voči redaktorke RTVS…

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Sunday, February 26, 2023

Čo bolo vo výhražných e-mailoch

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Zdroje: TASR, RTVS

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá