Ako to vyzerá, keď sa STARTITUP vydá hľadať náhradu za steaky do veggie zóny?

  • Ktorá je tvoja obľúbená destinácia, do ktorej si to namieriš hneď ako začne obedová prestávka? Nás v redakcii už omrzela naša táckáreň plná prekvapení a vydali sme sa do Freshmarketu, tentokrát však do veggie zóny.
fresh
startitup
  • Ktorá je tvoja obľúbená destinácia, do ktorej si to namieriš hneď ako začne obedová prestávka? Nás v redakcii už omrzela naša táckáreň plná prekvapení a vydali sme sa do Freshmarketu, tentokrát však do veggie zóny.

S malou dušičkou a prázdnym žalúdkom sme boli odhodlaní zahnať hlad vegetariánskymi kreáciami kuchárov združených vo Freshmarkete. Na jednom mieste tu nájdeš kuchárske umenie z rôznych kútov sveta. Takto vyzerala naša mini tour.

Živa Food

foto:startitup

Najskôr sme si to namierili do Živa Food. Na prvý pohľad obyčajný fast food, ktorého ponuka bola však naozaj pestrá. Na otázku, na čom si u vás pochutná aj zarytý mäsožravec mala milá slečna za pultom hneď niekoľko odpovedí.

foto:startitup

Ako hit nám odprezentovala bryndzové halušky, ktoré však podľa jej slov nemajú s našim národným jedlom nič spoločné. Hneď nám to však aj vysvetlila. Ide o  uvarené krúpy so špeciálnym tofu syrom posypané alternatívnou slaninou, teda dozlatista upečeným tempehom.

My sme však očami stále blúdili po tabuli s ponukou, ktorá sa zdala byť priam nekonečná. V Živa Food pritom pracuje len jeden śéf kuchár, kuchár a slečna, ktorá obsluhuje. Vysvetlia nám, že ich výber sa skladá zo zoznamu 200 jedál, ktoré postupne točia dokola.

foto:startitup

Suroviny, ktoré používajú sú od lokálnych dodávateľov a každá jedna mrka, či zemiak sú poctivo ručne spracované, takže žiadne raz dva tri polotovary. Časť ich ponuky tvoria aj mäsité jedlá, no ako nám bolo povedané, každý kúsok má svoju pečiatku, ktorá zaručuje že produkt je z poctivého chovu.

foto:startitup

Späť však k naším veggie chúťkam. V Živa Food nám zrak padol na veľmi lákavo vyzerajúce cviklové guľky v cestíčku, ktoré by ste mohli bez hanby položiť v nedeľu pred manžela ako náhradu za rezeň a ešte by sa poďakoval.

foto:startitup

Čerstvo vypražené guľky boli dokonale ochutené a v spojení s bylinkovým dressingom tvorili dokonalý pár. Plus slúžia aj ako dokonalý liek pre hladnú frajerku. Toto predjedlo hodnotíme 10/10.

Regal Burger

foto:startitup

Ďalšou zastávkou bol dobre známy Regal Burger. Sem sme sa dostali asi len podvedome, keďže zrazu som sa pristihla idem vysloviť hovädzí špeciál burger. Potom som však prehltla slinu a vypýtala som si vegetariánsky burger špeciál. Neštudovala som zloženie, nechcela som súdiť ešte predtým, ako ho vôbec bude mať v rukách.

foto:startitup

Po chvíli mi na stole pristál celkom obstojne veľký burger, z ktorého viac ako obvykle vykúkal šalát. Čo sa v ňom skrývalo? Bol tam nie príliš výrazný ovčí syr, ktorý pekne ladil s cviklou, ktorá však nebola nejako tepelne upravená, čo bolo celkom na škodu.

foto:startitup

Na syre sa letmo povaľovali tenké plátky zeleného jablka a celé to bolo prepojené chrenovou majonézou. Burger neurazil ale, že by išlo o šťavnatú bombu, na ktorú nezabudneš sa asi nedá povedať. Pseudo burgru preto dávame 7/10.

 Thali

foto:startitup

India nie je iba štát, dokonca ani kontinent, India je samostatný vesmír. Množstvo jej farieb, chutí, ten prepletenec náboženstiev, zložitosť ich kást, to všetko je pre nás takmer nepredstaviteľné. A predsa ich spája niečo rozmanité a silné, je to ich kuchyňa. Tá pravá však v Bratislave dlho chýbala.

foto:startitup

Thali vystihuje slovo autentickosť. Dostaneš tu na slovenské pomery neobvyklé jedlá, ktoré na prvý pohľad síce nevyzerajú ako umelecké dielo, no zachraňuje to rôznorodosť chutí, o ktoré sa starajú všemožné indické korenia.

foto:startitup

Hneď na začiatku nás zaujali plechové Thali tácky, ktoré slúžia aj ako tanier. Hneď mi boli nejako povedomé, potom som si uvedomila, že podobné mali aj vo filme Vykúpenie z väznice Shawshank. Ihneď sme sa pustili do nakladania si denného menu, ktoré pozostávalo z Kadahi broccoli – brokolica v omáčke s kúskami papriky a paradajkami,Dhingari dolma – indický domáci syr v omáčke so šampiónmi a k tomu indickú kari placku.

foto:startitup

Na pitie, ktoré bolo zároveň dezertom sme si zobrali Mangové Lassie. Na Thali je skvelé to, že zaplatíš len toľko, koľko si naložíš, teda podľa váhy.

Tomuto jedlu niet, čo vytknúť. Ak máš chuť na exotický obed so všetkým, čo k tomu patrí a máš rád kari, Thali určite stojí za to. Thali dávame 9/10, keďže nenastal úplne wau efekt.

Frangipani Vitality Bar

foto:startitup

Našu púť sme sa rozhodli zakončiť vo Vitality bare. Malo ísť o sladkú raw bodku na záver, a tak vyzeral aj náš výber. Počas objednávania ma však v prvý moment zaskočilo, že pán za pultíkom mi nie veľmi rozumie.

foto:startitup

Neskôr sme zistili, že vysmiaty muž pochádza z Iránu a tu si vedie svoj Vitality bar raw koláčikmi a čerstvými smoothies. Po anglicky sme si teda vypýtali raw mrkvový koláč, kokosový bounty cake a špenátové smoothie.

foto:startitup

S týmito raw koláčikmi to už je raz tak, veľa orechov, málo sladkej chuti no aspoň dobrý pocit, že si jedným koláčom neprešvihneš odporúčaný kalorický príjme dospelého muža. Raw koláčiky boli teda vporiadku alebo chuťové poháriky sa ti z nich nezbláznia, takže 6/10.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech