Bratislava má čoraz viac netradičných kancelárií, táto dokonale potlačila korporátny „fíling“

  • Zaujímavý koncept investičnej kaviarne je súčasťou interiéru v novej administratívnej budove na Staromestskej ulici v Bratislave
  • Cieľom architektov bolo vytvorenie prostredia, ktoré umožní biznis stretnutia aj neformálne posedenie pri káve
  • V návrhu sa snažili potlačiť korporátny „fíling“ a vytvoriť podnetné miesto pre otvorenú spoločnosť
  • Flexibilné riešenie umožňuje organizovanie rôznych podujatí, vystavené projekty z portfóia spoločnosti zas dotvárajú „startupovú“ atmosféru
zdroj: Andrea Kučišová
  • Zaujímavý koncept investičnej kaviarne je súčasťou interiéru v novej administratívnej budove na Staromestskej ulici v Bratislave
  • Cieľom architektov bolo vytvorenie prostredia, ktoré umožní biznis stretnutia aj neformálne posedenie pri káve
  • V návrhu sa snažili potlačiť korporátny „fíling“ a vytvoriť podnetné miesto pre otvorenú spoločnosť
  • Flexibilné riešenie umožňuje organizovanie rôznych podujatí, vystavené projekty z portfóia spoločnosti zas dotvárajú „startupovú“ atmosféru
Podľa článku od autora Martina Ťažká, Archinfo.sk, autori projektu: Ing. arch. Juraj Tesák

Spoločnosť Crowdberry vznikla ako prvá crowd-investingová platforma na Slovensku a v Českej republike. Pokrýva alternatívny segment investovania do lokálnych firiem s globálnym pôsobením, spája inovatívne spoločnosti so súkromnými investormi. Kancelárie preto museli poskytovať priestory na vzájomné stretávanie, prezentovanie zaujímavých myšlienok a spoločnú diskusiu.

„Mali sme zo strany investora veľkú dôveru a spolupráca prebiehala hladko. V prvej fáze sa riešilo, aký veľký by mal priestor vlastne byť a prechádzali sme rôzne varianty veľkostí a rozloženia kancelárií. Nakoniec vznikli dva paralelné svety – kaviarenský a pracovný,“ približuje tvorivý proces architekt Juraj Tesák.

Zobraziť celú galériu (12)
zdroj: Andrea Kučišová
Zobraziť celú galériu (12)
zdroj: Andrea Kučišová

Hneď po vstupe sa človek ocitne v príjemnej investičnej kaviarni, ktorá tvorí centrálny priestor. Nachádza sa tu aj malé javisko určené na prezentáciu firiem a pohodlné sedenie navrhnuté na diskusiu s investormi.

Viac podobných článkov nájdeš na Archinfo.sk

Priestor je navrhnutý pre interaktívne eventy a stretávanie sa s klientmi. Cieľom architektov bolo vytvorenie miesta pre otvorenú spoločnosť, kde sa môže klient zastaviť na kávu a porozprávať sa o novinkách. Zodpovedajú tomu aj rôzne rôzne druhy sedenia – neformálne barové stoličky pri vyššom stole, klasické kaviarenské stolíky s pohodlnými stoličkami, či kreslá na javisku.

Zobraziť celú galériu (12)
zdroj: Andrea Kučišová
Zobraziť celú galériu (12)
zdroj: Andrea Kučišová

Interiér sa snažili architekti navrhnúť tak, aby sa tu mladé firmy a mladí investori cítili príjemne a aby bol zároveň potlačený korporátny feeling. „Mnoho ľudí ani netuší, že za stenou sa nachádzajú kancelárie, korporátny ‚touch‘ je úplne potlačený,“ vysvetľuje architekt.

Uvoľnenú atmosféru podporuje aj priznaný betónový strop, vďaka ktorému je svetlná výška miestnosti až 3,6 metra. V celom priestore je inštalovaný flexibilný systém rampového osvetlenia, ktoré sa dokáže prispôsobiť akýmkoľvek potrebám. Môžu sa tu konať rôzne eventy, panelové diskusie, fotenie či prezentácie.

Zobraziť celú galériu (12)
zdroj: Andrea Kučišová
Zobraziť celú galériu (12)
zdroj: Andrea Kučišová
Zobraziť celú galériu (12)
zdroj: Andrea Kučišová

Súčasťou kaviarenského priestoru sú aj vystavené projekty z portfólia Crowdberry, ktoré podporujú celkovú atmosféru otvoreného zmýšľania. Netradičným riešením je priame napojenie malej kuchynky, ktorá je ukrytá za drevenou zástenou a v prípade potreby sa dá zatvoriť.

Zobraziť celú galériu (12)
zdroj: Andrea Kučišová
Zobraziť celú galériu (12)
zdroj: Andrea Kučišová

Na kaviarenský priestor nadväzujú dve presklené zasadačky, jedna menšia s kapacitou 8 ľudí a druhá väčšia pre 16 ľudí. Obe sú dobre odhlučnené a tak sa v nich môžu klienti nerušene rozprávať.

Na rozdiel od dynamického centrálneho priestoru sú pracovné miestnosti riešené stroho, tak aby sa tu človek cítil príjemne a nebol rozptyľovaný rušivými prvkami.

Zobraziť celú galériu (12)
zdroj: Andrea Kučišová
Zobraziť celú galériu (12)
zdroj: Andrea Kučišová
Zobraziť celú galériu (12)
zdroj: Andrea Kučišová

Zdroj: Archinfo.sk