Chlast, opica a molekuly

16729094_677305875784434_154820668805154938_n
Popis udalosti

Je piatok večer, kamarát mal narodeniny, iný zase meniny, ďalší spravil náročnú skúšku a Vaša priateľka by si s Vami rada sadla k dobrému vínku…
Či chceme alebo nie, všetky tieto udalosti spája istý typ „uvoľňovacieho prostriedku“ dobre známeho pod pojmom alkohol. Čo ale (okrem dobre známych dôsledkov) prichádza po vypití prvého z pohárikov z (bio)chemickej stránky? Ako telo na alkohol reaguje, aká biochemická kaskáda sa spustí a ako sa vlastne všetky tie druhy alkoholu vyrábajú?
Presne na tieto a mnohé iné otázky Vám odpovie doc. Ing.Peter Szolcsányi, PhD. v rámci prednášky s trefným názvom „Chľast, opica a molekuly“, na ktorú Vás v rámci premiérovej spolupráce Klub Sokrates a projektu AZU srdečne pozývame!