Interiéru štúdia na Miletičovej dominuje kov a drevo. Dokonale zhmotňuje heslo „v jednoduchosti je krása”

  • Interiér postprodukčného štúdia FRAMEHOUSE sa nachádza v zrekonštruovanom polyfunkčnom objekte na Miletičovej ulici v Bratislave
  • Štúdio zaberá plochu 145 m2 rozdelenú do dvoch podlaží a pohráva sa s materialitou, minimalizmom a tvaroslovím
  • Ateliér plusminusarchitects vznikol v roku 2004 v Bratislave
plusminusarchitects
  • Interiér postprodukčného štúdia FRAMEHOUSE sa nachádza v zrekonštruovanom polyfunkčnom objekte na Miletičovej ulici v Bratislave
  • Štúdio zaberá plochu 145 m2 rozdelenú do dvoch podlaží a pohráva sa s materialitou, minimalizmom a tvaroslovím
  • Ateliér plusminusarchitects vznikol v roku 2004 v Bratislave

Heslo „v jednoduchosti je krása” sa architekti snažia naštrbiť občasnými priestorovými prvkami. Základom je drevo, betón a trošku kovu.

„Do štúdia sa vstupuje cez recepciu, nachádzajúcu sa v parteri objektu situovanom do pešieho korza. Recepcii dominuje zalomený betónový pult pripomínajúci kameň vyrastajúci z betónovej podlahy. Hranatosť pultu je doplnená o amorfnú vlnitosť prírodnej kresby obkladu stien z veľkoformátových olejovaných preglejkových platní,” objasňujú architekti.

zdroj: plusminusarchitects

 Tento preglejkový obklad sa tiahne celým priestorom recepcie cez schodisko až po priestory na 2. nadzemnom podlaží a vytvára tak dojem celistvosti a kontinuity v priestore rozdelenom podlažiami.

V schodiskovom zrkadle sa nachádza levitujúca priestorová sieťovina z roxorových tyčí, ktorá okrem svojej primárnej funkcie zábradlia slúži aj ako knižnica a nosič interiérovej zelene.

zdroj: plusminusarchitects

Hneď oproti schodisku sa otvára open space priestor pre šéfa štúdia. Vedľa neho sa nachádzajú najdôležitejšie priestory štúdia, ktorými sú pracoviská online a 3D. Online pracovisko je koncipované ako prezentačný priestor pre klientov s dominantným zalomeným betónovým strihačským pultom a pódiom s „kino” sedením na prezentáciu prác. 

Toto pracovisko je uzavreté preskleno-preglejkovou stenou, ktorá ho oddeľuje od doplnkových priestorov štúdia. Jedným z takýchto doplnkových priestorov je aj coffee bar s multifunkčnou barovou stenou. Za týmto priestorom oddychu a dobrej kávy sa nachádzajú toalety, pracovisko 3D a technologická miestnosť.

Čítaj viac: Takto vyzerá slovenské bývanie snov. Moderný dom, v ktorom by chcel bývať každý

plusminusarchitects

Ateliér plusminusarchitects vznikol v roku 2004 v Bratislave. V súčasnosti je zložený zo stálych členov Maroša Fečíka, Filipa Kandravého a ostatných spolupracovníkov či priateľov. Ako architekti sa venujú širokej škále projektov. Od malých dizajnových objektov cez interiéry a rodinné domy pre privátnych klientov až po verejné stavby a urbanistické štúdie.

Gepostet von Plusminusarchitects am Mittwoch, 14. September 2016

„Každé zadanie berieme ako novú výzvu, záleží nám na koncepte, ale aj na finálnom detaile. Držíme sa hesla, že veci netreba prinášať, ale odnášať, a preto sa snažíme aj naše projekty vyčistiť na maximum, aby boli jednoznačné a pravdivé,” dodáva tím plusminusarchitects.

Zdroj: plusminusarchitects

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech