Jeho prvý street food skrachoval, dnes ako jediný na Slovensku ponúka špecialitu, akú inde nenájdeš

  • Juraj Puľák sa vzdal klasickej práce
  • Pustil sa do neistých vôd gastrobiznisu
  • Ukazuje sa, že risk mu vyšiel
Trdelino
Trdelino
  • Juraj Puľák sa vzdal klasickej práce
  • Pustil sa do neistých vôd gastrobiznisu
  • Ukazuje sa, že risk mu vyšiel

Podnikavý Slovák pochádza z metropoly Zemplína, z Michaloviec. Po skončení vysokej školy sa zamestnal v strojárskej firme ako kontrolór kvality. Vo svojom živote sa však rozhodol pre razantnú a pre mnohých nečakanú zmenu. Teraz sa už naplno venuje gastronómii a projektu s názvom Trdelino.

Prvotným impulzom na založenie vlastného street foodu bolo školenie Jurajovej manželky v Prahe, na ktorom ju sprevádzal.

„Pri potulkách Prahou som prvýkrát videl, aký veľký dopyt je po sladkých trdelníkoch plnených zmrzlinou. Po návrate z Prahy som do piatich mesiacov otvoril maličkú prevádzku so sladkými trdelníkmi plnenými zmrzlinou a ovocím v Michalovciach. Ale vzhľadom na to, že v Michalovciach je slabá kúpyschopnosť, musel som to zatvoriť,“ hovorí Juraj.

Po tomto neúspechu sa však nevzdal a v hlave mu skrsol nápad so slanými trdelníkmi. Začiatky však neboli jednoduché: „Náklady boli väčšie, ako som predpokladal. Najväčšia položka bola určite samotný food truck a potom zariadenie v ňom. Môžeme rozprávať o nejakých 15 000 eurách. Návratnosť je asi rok,“ objasňuje.

Unikátnosť street foodu Trdelino tkvie aj v tom, že ide o vôbec prvý food truck na Slovensku so slanými trdelníkmi aj na spôsob hot-dogu. Ide vlastne o slané trdelníkové cesto, do ktorého sú zapracované olivy, cheddar syr a schwarzwaldská šunka. Sú navyše plnené rôznymi nevšednými surovinami od lokálnych dodávateľov.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Trdelino – Lahodné trdelníky (@trdelino)

Jedným z dodávateľov je napríklad mäsiarstvo JP zo Sobraniec, ktoré Jurajovi dodáva klobásu s obsahom mäsa 94 %, ktorá tvorí základ trdelníka. Najpredávanejším je tradičný slovenský s názvom Gazdovský, ktorého základom je klobáska, slaninka a bryndza.

V ponuke Trdelino nájdeš bežne dva druhy trdelníkov v tvare kužeľa s názvom Slaný a Pastacono. Štyri druhy sú zase na spôsob hot-dogu, a to Trdelino, Gazdovský, Fuerte a Portobello.

Jednoznačným bestsellerom je posledný menovaný, a teda trdelník s medovo-horčicovým dressingom, klobáskou, šampiňónom portobello a zapečeným cheddarom.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kto by tu jedol? (@kto_tu_je)

Cena trdelníkov sa pohybuje od 5,50 eur do 6,50 eur pričom zákazník tu v priemere minie 11 eur. V silný deň sa Jurajovi podarilo predať dokonca až 340 trdelníkov.

Veľkosť a cena rozhoduje

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá