McDonald’s dnes na Slovensku predstavil novinku, ktorá poteší všetkých bezlepkáčov

  • V slovenských reštauráciách McDonald's si môžeš ponovom burgre vychutnať aj keď máš intoleranciu na lepok
  • Sieť rýchleho občerstvenia zaradila oddnes do ponuky bezlepkovú (bezgluténovú) žemľu
meka
McDonald's TS
  • V slovenských reštauráciách McDonald's si môžeš ponovom burgre vychutnať aj keď máš intoleranciu na lepok
  • Sieť rýchleho občerstvenia zaradila oddnes do ponuky bezlepkovú (bezgluténovú) žemľu

S novým pečivom značka servíruje svoje burgre ako McRoyal, Doble McRoyal, Single Big Tasty Bacon a Double Big Tasty Bacon. Doplatok za bezlepkovú žemľu k jednotlivým burgrom je 1 euro, informuje spoločnosť v tlačovej správe.

Novinka je odpoveďou na aktuálne výživové trendy a potreby mnohých zákazníkov. „Veľmi pozorne vnímame meniace sa požiadavky našich zákazníkov, medzi ktorých pribúdajú ľudia s rôznymi potravinovými intoleranciami, čo ich limituje v stravovaní aj v našich reštauráciách. Aj na základe ich spätnej väzby sme sa preto rozhodli zaradiť do ponuky bezlepkové pečivo v rámci prípravy našich najobľúbenejších burgrov,“ hovorí Lucia Poláčeková, PR Supervízor pre McDonald´s na Slovensku.

Ako ďalej dodáva, reťazec verí, že zmenou potešia všetkých priaznivcov, ktorí si z tohto dôvodu nemohli vychutnať burgre s plnou chuťou pečiva. „Budeme rovnako radi, ak nová alternatíva žemle osloví aj ľudí, ktorí dávajú prednosť bezlepkovému pečivu z rôznych iných osobných či výživových dôvodov,“ uvádza.

zdroj: McDonald's

Prechod na bezlepkovú verziu burgrov je súčasťou inovácií konceptu reštaurácií novej generácie. Reštaurácie McDonald’s servírujúce burgre s bezlepkovými žemľami musia byť vybavené špeciálnymi toastermi. „Pre nás je prvoradá bezpečnosť potravín a na to nadväzujúca bezpečnosť našich zákazníkov,“ dopĺňa L. Poláčeková.

Bezgluténové žemle dodáva do siete reštaurácií McDonald’s v ČR a SR fínska spoločnosť Moilas. Všetky žemle v ponuke, vrátane štandardných, neobsahujú žiadne konzervačné látky alebo iné škodlivé prímesi.  

Spoločnosť McDonald’s konzultovala špecifiká zákazníkov s intoleranciou na glutén, ako aj problematiku celiakie s Mikulášom Hajtášom, predsedom Občianskeho združenia celiatikov.

„Sme radi, že spoločnosť McDonald’s myslí aj na celiatikov, ktorí doteraz, bohužiaľ, zo zdravotných dôvodov nemali možnosť vychutnať si ponuku burgrov. Dopady tohto ochorenia na kvalitu a spôsob života sú v mnohých prípadoch obmedzujúce a pre bežnú populáciu nepredstaviteľné. Každá nová alternatíva stravovania prináša väčšiu slobodu a rôznorodosť do našich životov. Pevne verím, že zákazníkom budú burgre s bezlepkovým pečivom chutiť,“  dodáva M. Hajtáš.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech