Ochutnali sme východniarsky Opre’ Cider, je naozaj tak dobrý?

Martin Bohunický / 3. marca 2016 / Zo Slovenska

Keď bratia Oprendekovci zistili, že dokážu sami vyrobiť ich obľúbený nápoj zo zahraničia, vznikol základ pre vznik značky „Opre’ Cider“.

Ďalšia malinovka pre hipsterov, povedali si možno tí, ktorí si všimli Opre’ Cider prvýkrát. A možno ani neboli ďaleko od pravdy. Tento nápoj sa stal veľmi obľúbeným hlavne v bratislavských podnikoch, kde už mali nemalú časť podchytenú konkurenčné značky. Bratia z východu Slovenska sa napriek tomu rozhodli pustiť sa do roboty a vznikol produkt, ktorý minimálne vizuálne ponúka všetko, čo má moderný produkt ponúkať. Opre sa dostal do prvých podnikov a začal si nachádzať prvých fanúšikov. Čo sa ale skrýva za dizajnovo perfektne zvládnutou etiketou a zaujímavým príbehom? Naozaj je taký dobrý alebo to je len ďalší rozmar pre bradáčov na singlespeedoch? V redakcii sme sa to rozhodli zistiť.

IMG_0005

foto: autor

 

„Naša značka vznikla zbieraním skúseností a experimentovaním. Gabriel cestoval po svete, a vždy keď sa vrátil, priniesol domov na Slovensko pravé lokálne cidery. Ochutnávanie bolo kultúrnym zážitkom pre jeho kamarátov a rodinu. To inšpirovalo jeho brata Radoslava, aby sa pokúsil vyrobiť vlastný cider aspoň taký dobrý alebo lepší ako tie, ktoré mal možnosť ochutnať. Po roku experimentovania nakoniec našiel tú správnu receptúru, na ktorú všetci čakali,“ opisujú bratia Oprendekovci svoj príbeh na webe.

Ako som už spomenul, ako prvá zaujme človeka práve príbeh a etiketa. Dizajnom jednoduchý za to vycibrený a hravo strčí do vrecka nielen slovenskú, ale aj u nás prítomnú zahraničnú konkurenciu. Na ochutnávku sme mali pripravené oba druhy – klasický Apple Cider a chmelený Hoppy Cider.

12728993_991083734318307_873271327025792738_n

foto: FB/ Opre’s Cider

 

Na úvod musím povedať, že sa mi naozaj páči riešenie uzáveru. To však rozhodne nebrať ako objektívny súd, pretože som alergický na korunkové vrchnáky :).  A chuť? Jemná a neuveriteľne osviežujúca. Niekde som čítal, že cider je niečo medzi pivom a vínom. A musím to potvrdiť, z vína aj z piva si berie to najlepšie a keďže robím kreatívnu prácu, jedna fľaška urobila na „uvoľnenie sa“ zázrak. Po 3-4 cideroch už potom kvalita mojej práce a sústredenosť klesala, preto mimo baru s veľkou mierou :).

Pivo patrí do krčmy, víno patrí do baru, no práve cider je pre mňa pocitovo alkohol, ktorý si môžem vychutnať hocikde (aj v práci, aspoň kým som v Startitup :))) bez toho, aby to niekto riešil. Niekedy to človeku jednoducho bodne. Doposiaľ si u mňa žiadny cider až takú obľubu nenašiel. Populárne značky Kingswood ani Strongbow neboli pre mňa to pravé a ani slovenské produkty ma zďaleka neohromili na toľko, aby som sa stal ich fanúšikom.

 

Opre’s Cider je vážne po všetkých stránkach špičkový produkt, z ktorého by si mohli vziať príklad nielen iní výrobcovia, ale všeobecne mnohí podnikatelia. Takže sa večer vidíme v meste ;).

IMG_0007

foto: autor

Zdroj titulnej fotografie: FB/ Opre’ Cider

Pridať komentár (0)