Peter Krš­ko si otvo­ril reštau­rá­ciu v obý­vač­ke svoj­ho jed­no­iz­bo­vé­ho bytu v Bra­ti­sla­ve

Linda Cebrová / 9. januára 2017 / Zo Slovenska

Peter Krš­ko, kto­rý dlhý čas pra­co­val ako mana­žér v obchod­nom dome. Taká­to prá­ca dá však po neja­kom čase cel­kom zabrať, roz­ho­dol sa pre­to vysko­čiť zo zabe­hnu­té­ho ste­re­oty­pu. Kaž­do­den­ný stres vyme­nil za vare­nie a obslu­ho­va­nie hos­tí vo vlast­nej obý­vač­ke.

Človek by si povedal, že ak sa chce niekto živiť ako kuchár zvolí si prácu v nejakej gastro prevádzke. Peter to však poňal úplne inak, otvoril si reštauráciu priamo v jeho obývačke.

„Keď som sa zamýšľal nad tým, čo chcem v živote ďalej robiť, uvedomil som si, že sa už nechcem vrátiť do korporátneho sveta, ani byť zamestnancom. Prácu som si urobil zo svojho koníčka. Vyhovuje mi sloboda a nezávislosť. Má to však aj svoje tienisté stránky, náročnosť na sebadisciplínu a nepravidelný príjem.“

p1

zdroj fotografie:facebook.com/vasosobnykuchar

Peter býva v centre Bratislavy neďaleko Jakubového námestia v starom dome z roku 1923, ktorý je považovaný za národnú kultúrnu pamiatku. Jeho byt je síce malý ale zato útulný. Atmosféru dotvára aj príjemné prostredie historického domu. V jednoizbovom byte pokojne obslúži aj osem hostí. Peter je detailista, ktorý si potrpí aj na estetickú stránku jedla ale aj výzdoby a dekorácie stola.

 

p2

zdroj fotografie:facebook.com/vasosobnykuchar

Určitým spôsobom je tento biznis celkom výrazný zásah do Petrovho súkromia, avšak nevadí mu to. Má rád ľudí a zvykol si, že u neho hostia občas zostanú až do neskorého večera. Aj keď Petrov byt nie je príliš priestranný na kuchyni si dal naozaj záležať. Je dostatočne veľká a je tam všetko, čo kuchár k svojej práci potrebuje.

 

p4

zdroj fotografie:facebook.com/vasosobnykuchar

Peter svojim zákazníkom ponúka širokú škálu služieb, je si naozaj z čoho vyberať. O kvalite služieb svedčia aj pravidelní zákazníci, ktorí k nemu chodievajú na obed a rôzne oslavy.

„Okrem obedov a večerí pre uzavretú spoločnosť robím kurzy varenia, poskytujem cateringové služby na malé spoločenské udalosti a pre malé firmy organizujem taktiež teambuildingy.“

 

p6

zdroj fotografie:facebook.com/vasosobnykuchar

Inšpiráciou mu boli predovšetkým bytové reštaurácie v rôznych svetových metropolách. Jeho reštaurácia funguje už piaty rok. Keď s ňou u nás začínal, takýto koncept predstavoval na Slovensku úplnou novinkou. V iných väčších mestách sa takýto druh gastro prevádzok teší veľkej obľube a funguje už veľmi dlho. Peter sa preto chytil príležitosti, využil dieru na trhu a priniesol koncept bytovej reštaurácie aj k nám.

 

p5

zdroj fotografie:facebook.com/vasosobnykuchar

Denne zvláda uvariť približne 12 jedál a varenie je zároveň jeho obľúbeným koníčkom. Takisto je veľkým fanúšikom poctivého jedla z kvalitných surovín. Do svojej kuchyne si nakupuje potraviny výlučne podľa sezónnosti. Býva v blízkosti trhoviska, takže má prístup k čerstvým a rôznorodým potravinám. Na jar, v priebehu leta a začiatkom jesene sa zameriava predovšetkým na varenie z čerstvej zeleniny a ovocia.

pet

zdroj fotografie:facebook.com/vasosobnykuchar

Peter sa špecializuje predovšetkým na stredoeurópsky región. Vo svojej kuchyni sa preto zameriava na lokálnosť a sezónnosť surovín. Snaží sa variť a jesť  tak ako aj naši predkovia. To znamená žiadne priemyselne spracované potraviny ale veľa obilnín, strukovín a čerstvých byliniek.

pp

zdroj fotografie:facebook.com/vasosobnykuchar

zdroj:peterskitchen.sk zdroj titulnej fotografie:facebook.com/vasosobnykuchar

Pridať komentár (0)