[Podcast s Romčom] Slovenská vakcína funguje na odlišnom princípe. Bude oveľa bezpečnejšia

[Hacker Zdravia] Prekonal množstvo operácií a nevzdal to. Ak chceš byť lepší, musíš pokoriť svoje ego

[Diskusný klub] Nvotová: Očista mafie je dôležitejšia, ako či vám niekto vytiera nos

Petržalské Meet Meat je novým rajom mäsožravcov a milovníkov kvalitných steakov

  • „Meet Meat“ je šarmantná slovná hračka, ktorú môžeme preložiť do slovenčiny ako „Stretnite mäso“
  • Túto, z ulice zatiaľ trošku nenápadnú, reštauráciu sme objavili na najväčšom bratislavskom sídlisku, v Petržalke, a určite stálo za to vkročiť dnu
Ondrej Bobek
  • „Meet Meat“ je šarmantná slovná hračka, ktorú môžeme preložiť do slovenčiny ako „Stretnite mäso“
  • Túto, z ulice zatiaľ trošku nenápadnú, reštauráciu sme objavili na najväčšom bratislavskom sídlisku, v Petržalke, a určite stálo za to vkročiť dnu

Myslíme si však, že dobré správy o jej kvalitách sa rýchlo rozchýria, a preto sme radi, že sme mali možnosť ju objaviť medzi prvými. Je to novučičký priestor v novostavbe, takže už onedlho bude k dispozícii aj pohodlné parkovanie priamo pred podnikom.

Vnútorný priestor je rozdelený na dve časti – reštauračnú a barovú. Je to veľmi šikovné riešenie či už pre pracovné obedy, stretnutia s priateľmi alebo súkromné oslavy. Každý si nájde svoje miesto, kde sa bude cítiť viac ako pohodlne. Zariadenie je veľmi útulné a príjemné.

zdroj: Ondrej Bobek

Majitelia si na jeho realizáciu prizvali niekoľkých umelcov, ktorí dokonale vystihli ich vlastnú predstavu. V barovej časti upúta hneď vašu pozornosť výrazná drevená stena so svetelnými obrysmi býkov. Sila a majestátnosť zvierat sa črtá v ich svaloch.

Prírodné materiály nájdete v každom kúsku interiéru. Zámerom dizajnu bolo použiť čo najviac príjemných materiálov ako je drevo, tehla či mäkučký zamat na stoličky. Verte nám, keď si na ne sadnete, nebude sa vám chcieť odísť. Aj počas našej návštevy sme si všimli ľudí, ktorí napriek tomu, že očividne riešili pracovné veci, strávili tu celkom dlhý čas a zdalo sa, že sa im ani nechce odísť.

zdroj: Ondrej Bobek

Názov reštaurácie Meet Meat nehovorí nič o tom, že vegetariánom či vegánom je sem vstup zakázaný. V menu nájdete aj bezmäsité jedlá, cestoviny, rizotá či šaláty. Svoj deň môžete začať už chutnými raňajkami v Meet Meat, napríklad na spôsob anglických raňajok s grilovanou klobásou, slaninkou a pečenými fazuľami. Odporúčame k nim domáci kváskový chlieb pečený na mieste, ktorý prevonia celý priestor.

Obedové menu môžete začať s výberom predjedla či polievky, ako napríklad poctivý domáci slepačí vývar. Medzi hlavnými jedlami nájdete domáce cestoviny, ktoré si tu vyrábajú priamo v kuchyni či krémové rizoto z jedinečnej ryže z Piemonu, Vialone Nano.

zdroj: Ondrej Bobek

Hlavnej ponuke však dominujú steaky. A tie taktiež nie sú hocijaké. Majitelia spolu so šéfkuchárom ochutnali niekoľko druhov mias, kým si vycibrili svoje chuťové poháriky natoľko, že kvalitné kúsky spoznajú ihneď. Preto pre vás vybrali sviečkovú či vysokú roštenku z Austrálie a Argentíny.

Špecialitou tohto podniku sa v ostatnom období stáva steak s názvom „Tomahawk“. Je to krásny kus mäsa s typickou kosťou, ktorý vzhľadom pripomína práve tento indiánsky nástroj. A aby bol váš gurmánsky zážitok dokonalý, mäso nechávajú zrieť suchým spôsobom, tzv. „dry aged“ metódou. Suché zrenie síce prebieha dlhšie, no o to lepšia a výraznejšia je jeho chuť. V reštauračnej časti podniku nájdete aj zrecie komory, kde vidíte priamo pred očami, ako mäso odpočíva, kým bude perfektné na váš tanier.

V jedálnom lístku nájdete pri každom jedle napísané aj víno, ktoré je vhodné pre daný pokrm. Ak si teda nie ste istí, na čo máte chuť, tu nájdete to najlepšie, čo podčiarkne intenzitu vášho jedla. Samozrejme, s výberom vám rád poradí aj ochotný personál.

Naše kávičkarske srdcia potešil ich vynikajúci kávovar. Je to unikátny trojpákový SANREMO „Racer“ a káva Mokarico  či Morettino z neho vo vás ešte dlho zanechá hrejivý pocit. Veľmi sympatické je nám aj to, že sa v tejto reštaurácii správajú k surovinám s úctou. Každú ingredienciu sa snažia využiť na maximum a tomu niekedy drobno prispôsobia ponuku. Ak napríklad prevyšujú v kuchyni odrezky z mäsa, vyťažia z nich kvalitný vývar.

Úctu majú majitelia aj k svojim zákazníkom, preto sa snažia o to, aby sme sa k nim radi vracali. Svojím prístupom to každodenne dokazujú. Ak sa teda rozhodnete navštíviť Meet Meat, určite ich v podniku aj stretnete. Môže sa dokonca stať, že sa pri vás pristavia a porozprávajú o tom, či ste so všetkým spokojní. Ak by ste si chceli kvalitné mäso kúpiť aj na svoju súkromnú grilovačku, určite sa vopred dohodnite a nebude to problém.

Zdroj: Kávičkári.sk

Najnovšie video

Najnovší podcast

[Hacker Zdravia] Prekonal množstvo operácií a nevzdal to. Ak chceš byť lepší, musíš pokoriť svoje ego

Najnovšie