Robo v práci vyhorel. Nevzdal to a dnes pre Slovákov organizuje koláčové párty

  • Vysoké pracovné nasadenie síce prináša slušné peniaze, no človeku môže aj veľa vziať
  • Vie to aj Robo, ktorý rýchly pracovný kolobeh vymenil za pohodovú prácu
  • Dnes sa živí varením a usporiadavaním koláčových večierkov
zdroj: facebook.com/jedla.sk
  • Vysoké pracovné nasadenie síce prináša slušné peniaze, no človeku môže aj veľa vziať
  • Vie to aj Robo, ktorý rýchly pracovný kolobeh vymenil za pohodovú prácu
  • Dnes sa živí varením a usporiadavaním koláčových večierkov

Robo Končal má 31 rokov a pochádza zo Želiezoviec, malého mestečka neďaleko Levíc. Už ako malý chlapec vedel, že bude v živote niečo tvoriť. Fantázia sa uňho prejavovala už počas štúdia na strednej odbornej škole, kde sa venoval módnemu návrhárstvu.

Po strednej škole nemal celkom jasno v tom, čomu sa chcem ďalej venovať, preto si povedal, že skúsi šťastie na vysokej škole v Budapešti so zameraním na sochárstvo, fotografovanie a scénografiu, kam ho aj prijali.

„Pred nástupom na prvý semester moje plány  úplne zmenila dovolenka. Pôvodne 14 dní, ktoré som mal stráviť v Írsku, sa predĺžilo na niekoľko rokov. Táto večne zelená krajina ma doslova očarila životnou úrovňou, službami, spôsobom rozmýšľania ľudí a príležitosťami. Rozhodol som sa tu ostať po niekoľkých týždňoch som si našiel aj prácu,“ pre PK Academy hovorí Robo.

Podľa mladého Slováka to bol skvelý pocit zarábať poriadne peniaze a zároveň si zlepšovať úroveň angličtiny. So zlepšujúcou sa úrovňou angličtinou mu pribúdali aj pracovné príležitosti. Vyskúšal si niekoľko pracovných pozícii, no aj napriek tomu, že bol dobre finančne ohodnotený a inak veľmi spokojný, chýbal mu pocit domova.

Po rokoch sa preto vrátil späť na Slovensko. Namieril si to rovno na vysokú školu, kde študoval právo. Popri tom dostal ponuku zapojiť sa do realitného biznisu. „Podnikanie bola pre mňa úplne nová skúsenosť. Hoci som nemal určený pracovný čas, vedel som, že ak chcem uspieť popri dennom štúdiu, musím pracovať od rána do večera,“ opisuje Robo pre PK Academy.

Telefonovanie, náborovanie, obhliadky, milión malých detailov a na záver predaj nehnuteľnosti – to bola Robova každodenná realita počas šiestich rokov. Takéto šialené tempo si vybralo svoju daň a nasledovalo pracovné „vyhorenie“, kedy už v sebe viac nedokázal nájsť motiváciu na pokračovanie. V tomto čase sa v Robovej rodine objavil aj vážny zdravotný problém a udalosti začali naberať na spáde. Okrem klasickej medicíny sa zameral na celkovú premenu jedálnička.

Keďže nikto rád nemení svoje stravovacie návyky, rozhodol sa pre vytvorenie chutných, no zároveň zdravých jedál. A vyšlo mu to natoľko, že dnes prostredníctvom jeho sociálnych sietí radí ľuďom ako si pripraviť dokonalé RAW koláče, nátierky či palacinky. Nie je to však len o receptoch. Robo už pravidelne organizuje aj jeho koláčové párty, na ktorých môžu ľudia ochutnať jeho kuchárske výtvory.

Nakoľko mladý food bloger pri svojich receptoch používa produkty výhradne od jednej vybranej spoločnosti, je schopný sa pripravovaním takýchto párty pre skupiny ľudí aj uživiť.

„Venujem sa online podnikaniu a budovaniu osobnej značky, pričom využívam sociálne siete na to, aby som ukázal svetu, čomu sa venujem a na čom pracujem. Vďaka tomuto typu podnikania som si dokázal vytvoriť dostatočný pasívny príjem na to, aby som nemusel byť zamestnaný. Dnes robím to, čo ma baví a napĺňa. A mojim cieľom je vytvoriť medzinárodný biznis a precestovať svet,“ dodáva pre PK Academy.