Slováci by najradšej vlastnili podiel v Microsofte či gigante Apple

Slováci by najradšej vlastnili podiel v Microsofte či gigante Apple

Počul si už o termíne „tematické investovanie“? Zameriava sa na trvalé trendy, do ktorých sa oplatí dlhodobo investovať, no podľa prieskumu Amundi Czech Republic o tejto forme investovania Slováci veľa nevedia. TASR informovalo, že to, čo však naopak doma poznáme veľmi dobre, je umelá inteligencia, ktorú viac ako 34 % respondentov považuje za hlavný technologický trend dnešnej doby. Najviac zmien podľa Slovákov čaká automobilový priemysel, najstabilnejšie je podľa nich bankovníctvo a služby.

Za najlepší vynález súčasnosti považuje 65,3 % respondentov umelé srdce a 12,2 % smartfón. Pre 34,9 % Slovákov predstavuje najväčší technologický trend súčasnosti umelá inteligencia. Pre viac ako 23,5 % je to automatizácia a 22,5 % obyvateľov vníma ako najväčší trend robotizáciu.

Za najväčšieho inovátora považuje 36,5 % respondentov Teslu a 23,7 % Google. Keby si Slováci mohli vybrať, časť ktorej spoločnosti by chceli vlastniť a podieľať sa na jej zisku, tak sú to jednoznačne spoločnosti dvoch najbohatších mužov sveta. Viac ako 77 % by si vybralo Microsoft nasledovaný Applom.

Zdroj: TASR

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá