Úroveň street food je čoraz vyššia. Toto je to najlepšie, čo v Bratislave nájdeš

  • Ak máš naponáhlo a nemáš čas sedieť v reštaurácii, fast food alebo street food bude zrejme tou najlepšou voľbou
  • Zo street food ponuky si vyberú aj tí náročnejší, jedlo je čerstvejšie a aj zdravšie
  • Trend pouličného stravovania pohltil aj Slovákov a Slovenky, najmä v hlavnom meste
  • Pozreli sme sa na tie najlepšie hodnotené prevádzky v Bratislave
Street food
Instragram/ barskde_barskde, orbis_streetfood
  • Ak máš naponáhlo a nemáš čas sedieť v reštaurácii, fast food alebo street food bude zrejme tou najlepšou voľbou
  • Zo street food ponuky si vyberú aj tí náročnejší, jedlo je čerstvejšie a aj zdravšie
  • Trend pouličného stravovania pohltil aj Slovákov a Slovenky, najmä v hlavnom meste
  • Pozreli sme sa na tie najlepšie hodnotené prevádzky v Bratislave

BARsKDE

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa BARsKDE (@barskde_barskde),

Naozaj príznačný názov pre street food, ktorý môžeš nájsť „bárskde“. Nápad mladých študentov Dariny a Samuela si okamžite získal obrovské množstvo ľudí svojou kvalitou a chuťou.

Začínali pohyblivým prívesom, chodili po festivaloch a street foodoch a nakoniec si otvorili prevádzku v centre Bratislavy. Dnes ich môžeš nájsť v nákupnom centre Eurovea. 

Mladí Bratislavčania začínali v roku 2015 a ponuku často menili, prispôsobovali ju podujatiam, na ktoré s ich gastro prívesom chodili. Po roku konečne našli to pravé, kvôli čomu v tomto biznise zotrvali

Všetko je to o precízne pripravenom sendviči Pastrami. Na Slovensko tento recept prišiel až z New Yorku, kde sa tešil veľkej obľube a získal si aj nás. 

Základ tvorí vyzreté hovädzie mäso, ktoré sa údi na ovocnom dreve. Darina a Samo ho vkladajú do kváskového chleba s írskym čedarom, kyslými uhorkami a vlastným dijonským dresingom. 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa BARsKDE (@barskde_barskde),

Grizzly Tacos

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Grizzly Tacos (@grizzly_tacos_bratislava),

Ak patríš k milovníkom mexickej kuchyne, Grizzly Tacos ti ponúkne presne to, čo hľadáš. Súrodenci Peter a Lucia našli dieru na bratislavskom trhu a priniesli to, čo chýbalo. Rozmanitú a farebnú mexickú kuchyňu.

Malé bistro sa okamžite preslávilo kvalitnou ponukou jedál. Od otvorenia prevádzky ich môžeš nájsť na tom istom mieste, na Mariánskej 14 v malom, no útulnom a príjemnom priestore. 

Vychutnať si ti môžeš tacos alebo burrito z domácej kukuričnej placky alebo salsu. Na svoje si tu prídu aj vegetariáni, ktorým súrodenci ponúkajú špeciálne modré tacos z modrej kukurice. A ako bonus, všetko je balené v recyklovateľných obaloch. 

Základom ich obrovského úspechu sú kvalitne vypracované kukuričné placky, ktoré je potrebné naplniť správnym pomerov všetkých ingrediencií. 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Grizzly Tacos (@grizzly_tacos_bratislava),

Buchtáreň

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Buchtáreň (@buchtaren),

Vôňa, ktorá ťa prenesie do detstva. Buchtáreň je prvý street food na Slovensku, ktorý preniesol tradičnú kuchyňu do tejto podoby. 

Buchtáreň spája všetko, čo kedysi tvorilo tradičnú kuchyňu našich babičiek spolu s modernými prvkami. Ak netúžiš po starej klasike, pokojne môžeš experimentovať. Buchtu tu dostaneš so všetkým, čo si len zmyslíš. 

Čučoriedkový, višňový, jahodový aj ríbezľový džem, mak, čokoláda, vanilka alebo orechy ale aj slaná bryndza so slaninou. Na tomto mieste ti skutočne splnia akýkoľvek sen. 

Aj keď si prevádzka prešla viacerými ťažšími skúškami a často menila adresy, čoskoro ju budeš môcť nájsť v retro kaviarni na Medenej 21 priamo v centre hlavného mesta.  

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Buchtáreň (@buchtaren),

NYC Corner

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa NYC Corner (@nyccorner),

Bez obľúbenej stálice bratislavského street foodu na Kamennom námestí by to snáď už ani nešlo. Za NYC Corner stojí podnikateľ Oto Kóňa, zakladateľ prevádzok Regal Burger. 

Od roku 2016 ponúka vo svojej prevádzke kvalitné párky s 90% obsahom mäsa, kvalitnú zeleninu a čerstvé pečivo od pekára. Navyše, jedlo dopĺňajú dressingy všetkých chutí. 

Aj po štyroch rokoch nemajú núdzu o zákazníkov, aj keď sa konkurencia v hlavnom meste výrazne zvýšila. Na obľúbené blue cheese alebo bacon cheese hot dogy stále stoja dlhé rady zákazníkov. 

Najväčšou špecialitou NYC Corner však stále ostáva pulled pork hotdog z pomaly pečeného bravčového pliecka. 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa NYC Corner (@nyccorner),

Orbis Street Food

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Orbis Street Food (@orbis_streetfood),

Za vznikom tohto originálneho úkazu stojí Vladimír Schmidt, ktorý v roku 2014 našiel dieru na trhu pouličného jedla. 

Orbis ponuka je inšpirovaná cestovaní. Jedlá sa skladajú z čerstvých surovín, sú pripravované poctivo a s láskou. Zároveň je Orbis  jedinou street food prevádzkou, ktorá pripravuje hranolky podľa tradičnej belgickej receptúry z čerstvých zemiakov. Tie sú dokonca šúpané ručne. 

V centre Starého mesta ich dostaneš vyprážané na hovädzej masti, servírované v papierových kornútoch. Navyše, ich jedinečnú chuť ešte viac podčiarknu belgické omáčky.

Okrem toho nájdeš v ponuke, ktorá je pravidelne obmieňaná aj iné jedlá z najrôznejších kútov sveta, napríklad z Ázie či južnej Ameriky. To, čo robí Orbis jedinečným je nebojácnosť a kvalita spojené s pomerne prijateľnou cenou. 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Orbis Street Food (@orbis_streetfood),

Zdroje: buchtaren.sk, visitbratislava.sk

Najnovšie video