9 rád, ktoré ti pomôžu stať sa do tridsiatky milionárom

  • Chceš sa stať milionárom ešte pred tridsiatkou? V takom prípade žiadna dobrá rada nebude na škodu.
collagefdyesae
twitter.com
  • Chceš sa stať milionárom ešte pred tridsiatkou? V takom prípade žiadna dobrá rada nebude na škodu.

Milionárom pred tridsiatkou? Kedysi nemožné, dnes realita. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať že na to, aby mladý človek dosiahol takýto úspech, potrebuje doslova miliónový nápad a veľkú dávku šťastia. To však nie je celá pravda. Každý, kto sa stal úspešným ešte pred týmto životným jubileom, o tom vie svoje. Ak rozbiehaš svoj biznis, ašpiruješ k veľkým cieľom alebo len hľadáš kúsok motivácie pokračovať ďalej, máme pre teda 9 rád od úspešných mladých milionárov.

1. Neboj sa požiadať o pomoc

Ľudia, ktorí sú dnes milionármi oplývajú nekonvenčným a produktívnym myslením, ale tam, kde sú teraz sa nedostali len tak. Svoju zásluhu na tom majú aj ľudia, ktorými s obklopujú a pomáhajú im s ich biznisom. Úspech je zvyčajne výsledkom reťazovej reakcie, ktorá je zložená zo spolupráce so správnymi ľuďmi. Ak budeš tvrdohlavo trvať na tom, že ty to vieš najlepšie a zvládneš všetko sám, skôr či neskôr sa tvoj biznis zasekne. Daniel Ally, ktorý  sa stal milionárom už vo veku 24 rokov, priznáva, že aj jeho ego bolo poriadne boľavé, keď musel ďalších ľudí požiadať o pomoc. Jedným dychom však priznáva, že vo výsledku spolupráca so správnymi ľuďmi prináša iba úžitok.

2.Buď na očiach, ale nevychvaľuj sa

Poslúchnuť túto radu v ére sociálnych sietí môže by ťažšie než sa zdá. Kto by sa nerád pochválil veľkým úspechom, ak na ňom poctivo a tvrdo pracoval. Zbytočné vychvaľovanie ti zaberie času, ale môže narušiť tvoju pracovnú morálku, Koľko ľudí sa o úspech usiluje len preto, aby sa mohli pochváliť pred ostatnými? Priemerných ľudí to možno ohúri, ale ľudia na úrovni sa ligotom drahých vecí a chválenkárskych statusov oslepiť nedajú.

Zdroj: pexels.com

3. Zameraj sa na zvyšovanie svojich príjmov.

Na to, aby si sa stal milionárom si jednoducho nenašetríš. Svoje o tom vie aj autor motivačných kníh Grant Cardone, ktorý sa v 21 rokoch ešte topil v dlhoch, no tesne pred oslávením 30 narodením mu na účte svietila miliónová suma. Podľa neho je potrebné zmeniť svoje myslenie a zamerať sa na iný cieľ. Sústreď sa na to, aby sa tvoj pravidelný príjem neustále zvyšoval. Stagnácia a uspokojenie sa aj s priemerom sú najväčšie brzdy na ceste za tvojimi cieľmi.

4. Investuj do svojej budúcnosti

Teraz nemáme na mysli investovanie do  najdrahšieho počítača alebo motivačných workshopov. Do svojej budúcnosti môžeš investovať aj inak, a hlavne efektívnejšie. Ako teda na to? Sústreď sa na to, aby si svoj čas v prítomnosti venoval získavaniu zručností a vedomostí, ktoré využiješ v budúcnosti. Tucker Hughes má pre teba zopár tipov:

  • čítaj aspoň 30 minút denne;
  • pri cestovaní počúvaj relevantné podcasty;
  • dbaj na to, aby si bol odborníkom vo svojom odbore;
  • maj prehľad aj v ostatných oblastiach, ako je napríklad politika, šport alebo kultúra;
  • získavanie vedomostí nech je tvojou prioritou.

Aj keď žijeme v digitalizovanej dobe, knihy sú stále instantným zdrojom vedomostí. Vie o tom aj veľa úspešných ľudí, nezáleží na tom, či zarábajú státisíce eur alebo sú priamo milionári, mnohí z nich priznávajú, že sú oddaní čitatelia.

Zdroj: pexels.com

5. Správny čas, kedy riskovať existuje a dá sa využiť

Self-made milionár T. Harv Eker tvrdí, že risk môže raz znamenať rozdiel medzi obyčajným životom a životom v bohatstve. Je jasné, že úspech ide ruka v ruke s riskovaním. Ak máš veľké ciele, niekedy to nejde inak, než riskovať a staviť všetko na neistotu. Možno jediné, čomu môžeš v danej chvíli veriť je slabý hlások, ktorý ťa presviedča, že by si to mal skúsiť, aj keď ostatní pochybujú. Ale aj pochybnosti, strach a opúšťanie komfortnej zóny patria k ceste za úspechom a platí stará známa rovnica, že čím viac riskuješ, tým viac môžeš získať.

6. Šetri na to, aby si mohol investovať

Nič proti šetreniu, odkladanie peňazí „ do rezervy“ je skvelý spôsob, ako si zabezpečiť istotu do budúcnosti a pokojný spánok. Avšak, nie je šetrenie ako šetrenie. Aj v tomto Grant Cardone zastáva radikálny názor. Tvrdí, že chudobní ľudia peniaze šetria na to, aby ich potom minuli, zatiaľ čo úspešní ľudia peniaze šetria na to, aby ich investovali. Ako však investovať tak, aby si mohol pokojne spávať? Najlepšie je vybrať si vhodný venture fond alebo výhodné dôchodkové poistenie. Odosielanie peňazí do takéhoto fondu sa tak stane automatické a bezbolestne sa bez nich naučíš žiť. Aj keď k odloženým peniazom nebudeš mať bezprostredný prístup, správne investované ti nikam neutečú.

Zdroj: pexels.com

7. Nauč sa správne pracovať s ľuďmi

Naleštené ego, arogancia alebo naopak prehnaná precitlivenosť a naivita ťa môžu pri tvojej ceste za úspechom zabrzdiť, ak nie rovno zastaviť. Asertívny a kreatívny prístup v  je už odnepamäti výsadou úspešných ľudí. Daniel Ally považuje jednanie s ľuďmi za najpodstatnejší atribút. „Nikto sa nestane milionárom, ak s ľuďmi nedokáže jednať asertívne. Musíš byť pripravený na to, ak ťa zradí rodina, alebo sa ti otočí chrbtom najlepší kamarát,“ hovorí Ally. V mnohých ľuďoch jeho slová vyvolávajú úzkosť, ale cesta za úspechom je už raz taká. Dôležité je zachovať si asertívny prístup a chladnú hlavu.

8. Nestrácaj čas nerozhodnosťou

Pri veľkých a zásadných rozhodnutiach je dobré dopriať si čas a je normálne, ak si trochu nerozhodný. V bežnom živote sa však často stáva, že sme nerozhodní aj v malých veciach. Ak však príliš dlho rozmýšľaš nad maličkosťami, oberáš sa veľké množstvo energie, ktorú môžeš investovať do inej činnosti. Obchodník s realitami Tucker Hughes tvrdí, že rýchle rozhodnutia a plnenie úloh v režime auto pilota je dôležité pre udržiavanie psychickej sily. Rozvoj rozhodnosti sa pritom dá trénovať aj pri každodenných záležitostiach. Môžeš začať napríklad tým, že si vždy dopredu premyslíš, čo si oblečieš a pripravíš na raňajky na nasledujúci deň.

Zdroj: pexels.com

9. Jeden milión je málo. Snaž sa o 10 miliónov

Ak už môžeš mať jeden milión na účte, prečo nie rovno 10? Jednoducho dream big. Možno to znie bláznivo, ale ak ťa tvoje vlastné sny aspoň trochu nedesia, tak do toho nejdeš naplno. Cardone tvrdí, že na tomto svete je nedostatok ľudí, ktorí mieria dostatočne vysoko. Veľké ciele sú samé o sebe výnimočné. Preto sa ich neboj nastaviť tak vysoko, ako sa len dá. Možno s prekvapením zistíš, že toho dokážeš oveľa viac, než si sa odvážil čo i len dúfať.

 

Zdrojový článok: forbes.cz

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá