Slovenka vyrába luxusné šperky, ktorých ručné spracovanie zaberie aj 22 hodín

  • Dizajnérke Lucia Šimončič sa darí zhmotňovať precíznu prácu do nadčasových brošní vzbudzujúcich pozornosť žien aj mužov.
skva
facebook.com/skvost.couture
  • Dizajnérke Lucia Šimončič sa darí zhmotňovať precíznu prácu do nadčasových brošní vzbudzujúcich pozornosť žien aj mužov.

Lucia pochádza z umeleckej rodiny, v ktorej bolo hneď niekoľko generácií umelcov. Počas života bola celý čas ovplyvňovaná insitnými maľbami na sklo či drevenými plastikami prarodičov. Aj dnes sa inšpiruje tvorbou jej blízkej rodiny, ktorá sa venuje viacerým oblastiam od sochárstva, cez maliarstvo a grafiku až po filmovú tvorbu. S takýmto základom niet divu, že aj mladá Slovenka sa rozhodla ísť cestou estéta.

Lucia študovala textil na súkromnej umeleckej škole v Bratislave, odkiaľ odišla študovať módu a šperk na prestížnu Raffles College of Design and Commerce v Sydney. Práve tu Lucia podľahla kúzlu tvorby šperkov a čaru ich dokonalosti.

Zmysel pre tradíciu spojený s citom pre súčasnú eleganciu ovplyvnili Luciin vlastný štýl. Odjakživa miluje farby a vzory, no zároveň aj minimalizmus.

K založeniu vlastného biznisu so šperkami sa dostala po tom, ako jej ťažký šperk roztrhal obľúbený kúsok od dizajnéra z jemného hodvábu,. Vtedy sa rozhodla, že vymyslí brošňu, ktorú bude ľahké pripnúť aj na tú najjemnejšiu látku. Ide teda o tradičný vzorec, kedy sa z problému a následného riešenia vytvorí dokonalý koncept na založenie biznisu.

„Brošne sú mojou vášňou. Sú výrazné, elegantné, nadčasové. A ľahučké, aby sa dali pripnúť aj na tú najjemnejšiu látku. Ich tvorba je pre mňa srdcovou záležitosťou a inšpirácie hľadám všade navôkol,“ píše Lucia na svojej stránke skvost.com

Pod  vedením Lucie sa zrodila myšlienka na založenie vlastnej značky SKVOST. Pritom už zo samotného názvu je cítiť, že nejde len o lacnú bižutériu ale nadštandardný doplnok.

„Chcela som slovenský názov značky, pretože tak si môžu tí, ktorých brošne oslovia, priradiť k nim aj krajinu,“ hovorí Lucia pre
pluska.sk

Lucia vytvorila svoju prvú, luxusnú a zároveň ľahkú brošňu v roku 2012. Vtedy už navždy zmenila koncept tvorenia brošní. Brošne mladej Slovenky sú tak ťažké iba svojím ligotavým dedičstvom.

Každý SKVOST je zhmotnením precíznej práce, ktorý vyrobili ruky šikovnej Slovenky. Každá brošňa je ručne vyšívaná Swarovski kryštálmi alebo perlami a drahými korálkami, napríklad aj z Japonska.

„Menší vyrobím za pätnásť hodín, veľký mi trvá 22 aj viac hodín. Keď niečo zaujímavé vymyslím, nedá mi to, rozvíjam nápad ďalej a zvyčajne je z toho celá jedna kolekcia,“ priznáva Lucia pre pluska.sk

Lucia má za sebou v mladom veku hodnotný projekt, ktorý by však podľa jej slov nevznikol bez motivácie niečo vytvoriť a bez vytrvalej práce. A čo máš spraviť ty, ak chceš jednu z jej brošní? Prípadne máš nápad na vlastný originál? Ozvi sa jej cez Instagram alebo Facebook.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá