Toto je projekt, ktorý pomáha ľuďom so zdravotným postihnutím. Štartuje už 5. ročník

  • Nezastaviteľní, je názov projektu, ktorý si po minulé roky určite zaregistroval aj ty
  • Zdraví športovci sa vďaka nemu snažia pomôcť k aktívnemu životu aj tým, ktorí trpia určitým hendikepom
maxresdefault-13
YouTube
  • Nezastaviteľní, je názov projektu, ktorý si po minulé roky určite zaregistroval aj ty
  • Zdraví športovci sa vďaka nemu snažia pomôcť k aktívnemu životu aj tým, ktorí trpia určitým hendikepom

Projekt Nezastaviteľní sa teší obľube už niekoľko rokov a na dobrú vec už stihol rozdeliť množstvo prostriedkov. Tento rok je tu opäť. V spolupráci so značkou Birell sa posnaží pomôcť tým, ktorí to potrebujú najviac. Medzi 21 finalistov so zdravotným postihnutím bude rozdelený minimálne milión českých korún.

Každý rok sa do súťaže prihlási viac ako stovka športových nadšencov s hendikepom a projekt Nezastaviteľní sa im snaží pomôcť nákupom nenahraditeľných športových pomôcok. Ambasádorom projektu a predsedom poroty, ktorá vyberala tohtoročných finalistov, je jeden z najúspešnejších českých paralympikov, Jiří Ježek. O akcii prezradil:

„Najčastejším tohtoročným želaním sú handbiky a elektrobicykle. Nezastaviteľným ale k pravidelným športovým aktivitám pomôžu aj goalballové lopty, športový vozík na rugby či pingpongový stôl. Je skvelé vidieť, že ľudia sa chcú hýbať a žiť aktívne aj napriek svojmu hendikepu, a to v každom veku. Najmladší finalista tohto ročníka Nezastaviteľných má 20 rokov a najstarší 54.“

Doposiaľ projekt stihol pomôcť už 38 aktérom zo štyroch predošlých ročníkov. Tí si môžu opäť užívať aktívny štýl života, pretože na svoje športové pomôcky dostali možnosť rozdeliť si už 3,5 milióna českých korún.

Pomôcť môžeš dokonca aj ty, a to úplne jednoducho. Rovnako ako v minulých ročníkoch bude po turisticky obľúbených miestach Česka a Slovenska v lete putovať špeciálna Birell brána. Za každého človeka, ktorý podpod ňu prejde, prebehne či sa prevezie, dá Birell na účet Nezastaviteľných 5 Kč.Veronika Hořáková, marketingová manažérka značky Birell o projekte prezradila:

„Nezastaviteľní sú dôkazom odvahy aj ochoty pomáhať. Veď len minulý rok sa do projektu zapojilo viac ako 200-tisíc ľudí, ktorí pomohli Nezastaviteľným získať športové vybavenie za 1,3 milióny korún. Svojou aktivitou prispeli k tomu, aby mohli športovať a žiť aktívne aj tí, ktorí musia najviac prekonať aj nejaký hendikep. Teším sa, že tento rok bude záujem ešte väčší.“

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Birell.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá