Slováci budú jazdiť vlakmi RegioJet v Česku výrazne lacnejšie. Dopravca prináša špeciálne cestovné

  • Nárok na zľavu 75 % budú mať aj deti, žiaci, študenti a seniori zo Slovenska
  • Systém RegioJetu klientom rozpočíta, akú dlhú časť trasy prešli po Slovensku a akú po ČR tak, aby ušetrili čo najviac peňazí
  • Zľava sa im bude počítať už od hraníc
TRAXX Praha hl. n.
RegioJet
  • Nárok na zľavu 75 % budú mať aj deti, žiaci, študenti a seniori zo Slovenska
  • Systém RegioJetu klientom rozpočíta, akú dlhú časť trasy prešli po Slovensku a akú po ČR tak, aby ušetrili čo najviac peňazí
  • Zľava sa im bude počítať už od hraníc

Od 1. septembra 2018 vstupuje v Českej republike do platnosti štátne nariadenie, podľa ktorého budú železniční a autobusoví dopravcovia voziť deti, žiakov, študentov do 26 rokov a seniorov od 65 rokov so zľavou 75% z cestovného. V praxi to bude vyzerať tak, že cestujúci zaplatia iba štvrtinu z bežnej ceny lístka. Zľavy budú môcť využiť aj Slováci a všetci obyvatelia členských krajín EÚ.

Súkromný dopravca RegioJet sa na toto opatrenie pripravil s dostatočným predstihom a Slovákov láka na lacné výlety do Českej republiky. Napr. z Bratislavy do Prahy zaplatia cestujúci vo väčšine prípadov iba € 4,40. Zľavy budú platiť vo všetkých jeho autobusoch a v žltých vlakoch vo vozňových triedach Low cost, Standard a aj Relax.

Systém RegioJetu je pripravený tak, aby klienti ušetrili čo najviac peňazí. Pri vlakoch bude automaticky rozdeľovať, akú dlhú časť trasy prešiel klient po území Slovenska a hneď od hraníc Českej republiky bude ponúkať ceny so 75% zľavou. Tieto dve sumy sa následne  sčítajú do finálnej ceny medzinárodného lístka. Pri autobusoch sa bude počítať zľava už od prvej zastávky v ČR.

Ako sa budú dať zľavy využiť?

Klienti sa nemusia nikde špeciálne registrovať. Stačí, ak si pri nákupe lístka zvolia príslušnú tarifu (študenti napr. „Žiacky preukaz do 26 rokov“) a vo vlaku či autobuse sa následne iba preukážu žiackym preukazom či ISIC kartičkou. Deťom do 18 rokov a dôchodcom nad 65 rokov sa bude stačiť preukázať občianskym preukazom, pasom alebo iným dokladom s dátumom narodenia.

Tieto zľavy budú môcť využiť cestujúci aj v rámci ďalších ciest po Českej republike, ktorú tak môžu spoznať za zlomok bežnej ceny. V Prahe je možné prestúpiť na autobusy RegioJet napr. do historického Českého Krumlova či Karlových Varov a ďalších atraktívnych destinácií.

Cesty so zľavou 75% nebudú nijako limitované, to znamená, že zľavy môžu využiť ako výletníci, tak pravidelní cestujúci, ktorí dochádzajú napr. do školy v ČR. Typickým príkladom pre takúto formu dochádzania je trasa Bratislava-Brno.

Vlaky a autobusy nebudú preplnené. Cestujúci dostanú miestenku zadarmo

Cestujúci sa nemusia báť toho, že by po zavedení zliav jazdili vlaky a autobusy preplnené. RegioJet totiž ponúka ku každému lístku automaticky aj miestenku zadarmo a každému cestujúcemu garantuje miesto na sedenie.

Klienti so zľavou majú pritom nárok na rovnaké služby ako bežne platiaci cestujúci. Vo vlakoch RegioJet je napr. k dispozícií káva a ďalšie nápoje zadarmo, služba stevardky a donáška občerstvenia až na miesto. Vo vozni Astra a v autobusoch môžu cestujúci využiť aj tablety zabudované v sedadlách, vďaka ktorým si cestu skrátia napr. sledovaním filmov či hraním hier. V každom vlaku a autobuse je zadarmo k dispoziícií aj denná tlač a ponuka časopisov. Samozrejmosťou je Wi-Fi pripojenie na internet.

Najlacnejším variantom kúpy lístka je využiť internetový rezervačný systém dopravcu na www.regiojet.sk. Lístky sa následne dajú bez poplatku stornovať až do 15 min. pred odchodom. Lístky sú v predaji aj na predajných miestach RegioJetu na Slovensku, v Českej republike, Rakúsku a v Nemecku.

Príklady cien lístkov po zavedení 75% zľavy na území ČR:

  • Bratislava – Praha od € 4,40 (vlak, tarifa Low cost)
  • Bratislava – Brno od € 3,- (vlak, tarifa Low cost)
  • Košice – Praha od € 7,40 (vlak, tarifa Low cost)
  • Žilina – Praha od € 3,- (vlak, tarifa Low cost)
  • Bratislava – Karlovy Vary od € 5,50 (vlak, tarifa Low cost + autobus)
  • Bratislava – Plzeň od € 5,10 (vlak, tarifa Low cost + autobus)
  • Praha – Český Krumlov od € 1,20 (autobus)
  • Praha – Karlovy Vary od € 1,10 (autobus)
  • Praha – Liberec od € 0,70 (autobus)
  • Praha – Plzeň od € 0,70 (autobus)

 Zdroj: TS

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá