Ryanair dočasne znížil ceny. Viac ako milión leteniek kúpiš za fantastické ceny

  • Ry­anair, naj­väč­šia níz­ko­ná­kla­dová le­tecká spo­loč­nosť v Európe, dnes spus­tila ob­rov­ský vý­pre­daj le­te­niek
  • Po­núka vyše 1 milión le­te­niek so zľa­vou až do 20 %
  • Ceny jednosmerných leteniek s odletom z Bratislavy začínajú na necelých 10-tich eurách
letovisko
bts.aero
  • Ry­anair, naj­väč­šia níz­ko­ná­kla­dová le­tecká spo­loč­nosť v Európe, dnes spus­tila ob­rov­ský vý­pre­daj le­te­niek
  • Po­núka vyše 1 milión le­te­niek so zľa­vou až do 20 %
  • Ceny jednosmerných leteniek s odletom z Bratislavy začínajú na necelých 10-tich eurách

Ryanair tak umožňue zákazníkom za­re­zer­vo­vať si lacné letenky v termínoch od októbra 2018 do februára 2019. Letenky si môžeš kúpiť priamo na stránke Ryanair, avšak len do 27. sptembra 2018 do polnoci.

Z Bra­ti­slavy si môžeš kúpiť jednosmernú le­tenku od 9,78 € do Bologne, Burgasu, Holandska, na Ukrajinu či do Srbska. Do Birminghamu sú k dispozícii letenky za 12,73 €, no za túto cenu môžeš ísť aj na Corfu, do Londýna, Milána, Paríža či Ríma. Za 14,69 € poletíš do Barcelony alebo Egypta. Ne­za­bú­daj však, že Ry­anair od 13. júna 2018 skra­cuje dobu na on­line check in na 48 ho­dín pred od­le­tom, ak si si za­kú­pili se­dadlo vieš si spra­viť on­line check in 60 dní pred od­le­tom.

Nové pravidlá batožiny, na ktoré treba myslieť

Od 1. novembra bude platiť, že cestujúci so zakúpeným prioritným nástupom (v súčasnosti viac ako 30 % cestujúcich) si budú môcť vziať bezplatne so sebou dve príručné batožiny (1 kus 10 kg batožiny /kufor na kolieskach, cestovná taška/ a 1 kus menšej tašky /dámskej kabelky/).

Cestujúci, ktorí si nezakúpia prioritný nástup, si budú môcť zdarma vziať so sebou len malú príručnú batožinu. Ak si chce cestujúci, ktorý nemá zakúpený prioritný nástup, vziať aj druhú, väčšiu príručnú , môže si batožinu s hmotnosťou 10 kg zakúpiť za znížený poplatok 8 € v čase rezervácie letenky. Takáto zakúpená batožina s hmotnosťou 10 kg sa bude odovzdávať na letisku pri check-in pulte.

Rozmery príručnej batožiny  sa zvýšia zo súčasných 35x20x20 cm na 40x20x25 cm, pričom kovová odmerka na batožinu na letiskách bude mať rozmer 42x20x35 cm, aby umožnila cestujúcim vziať si i takú menšiu príručnú batožinu, ktorá je o 25 % väčšia ako stanovené rozmery.

Je táto zmena o znížení meškaní alebo zarobení viac peňazí? „Je to všetko o znižovaní meškaní letov. Rovnako sme presvedčení, že väčšia batožina je druhom služby, za ktorú by mali naši cestujúci platiť, keďže priemerná cena našich leteniek je pod 40 €. Neočakávame, že zarobíme viac peňazí. Akýkoľvek nárast zisku pri prioritnom nástupe a podaní batožiny s hmotnosťou 10 kg bude kompenzovaný znížením poplatku za podanú batožinu zo súčasných 20 kg (25 €) na lacnejších 10 kg (8 €). Väčšina cestujúcich zároveň bude cestovať len s menšou príručnou batožinou,“ vyjadrila sa spoločnosť Ryanair.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá