Nová čakáreň na hlavnej stanici v Bratislave je v prevádzke. Niečo v nej ale chýba

  • Bratislavská hlavná železničná stanica v novšom šate
  • Moderná čakáreň, verme, že len dočasne, pre „ silné nohy “
Snímka obrazovky 2018-10-16 o 10.26.15
Zomri
  • Bratislavská hlavná železničná stanica v novšom šate
  • Moderná čakáreň, verme, že len dočasne, pre „ silné nohy “

Po trištvrte roku trvajúcich prácach bola dňa 14.09.2018 oficiálne sprístupnená pre verejnosť nová čakáreň v priestoroch bratislavskej hlavnej železničnej stanice. Táto sa zrodila rekonštrukciou bývalej, dlho nevyužívanej reštaurácie v priestoroch historickej budovy stanice, pri ktorej došlo ku skľbeniu  historických prvkov starej budovy s modernými materiálmi a technológiami. Zaujímavosťou je aj zachovanie pôvodných fresiek a zreštaurovaných historických stĺpov.

Čakáreň bez sedadiel

Hneď pri vstupe do zrekonštruovaných priestorov nemôžeš mať žiadne pochybnosti o tom, že interiér pôvodných priestorov bol značne zmodernizovaný. Zároveň Ťa však pri pohľade na tieto priestory niečo zarazí. Nemusíš ani dlho rozmýšľať nad tým, čo to je. Uvedomujúc si, že základnou výbavou každej čakárne majú byť sedadlá pre cestujúcu verejnosť, svojim pohľadom pátraš a nachádzaš tak maximálne 12 sedadiel.

A to aj viac ako dva týždne od oficiálneho otvorenia čakárne. Veci znalú osobu pri tejto realite hneď napadne značná, takmer miliónová investícia do novej čakárne, ktorá je v ostrom kontraste so stavom základného vybavenie čakárne a možnosťami jej komfortného využívania cestujúcou verejnosťou. Pritom cena nákupu potrebného množstva sedadiel je určite zanedbateľná pri porovnaní s cenou celej investície. Pohľad na ľudí, sediacich na podlahe čakárne vo vetrovkách určite nie je to, čo zvyšuje kredit bratislavskej hlavnej železničnej stanice a  čo kompetentní sledovali vykonanou rekonštrukciou.

Zostáva len veriť, že všetky nedostatky v zrekonštruovaných priestoroch budú čo najskôr odstránené, a že značná investícia do ich prestavby prinesie hlavný efekt, a to poskytnúť cestujúcej verejnosti tak komfortné služby, ktoré zvýšia jej záujem o cestovanie vlakom.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá