Na obrazovky sa chystá nový seriál z čias Československa, hlavnou hrdinkou bude Pauhofová

  • Britská herečka Hattie Morahanová známa z filmu Kráska a zviera a kanadský herec českého pôvodu David Nykl, ktorého si diváci môžu pamätať zo seriálu Hviezdna brána, sa objaví po boku Tatiany Pauhofovej v novej špionážnej dráme Bez vedomia
to
HBO Europe, fb:Táňa Pauhofová
  • Britská herečka Hattie Morahanová známa z filmu Kráska a zviera a kanadský herec českého pôvodu David Nykl, ktorého si diváci môžu pamätať zo seriálu Hviezdna brána, sa objaví po boku Tatiany Pauhofovej v novej špionážnej dráme Bez vedomia

Pôjde o novú originálnu minisériu v réžii Ivana Zachariáša, ktorú natáča HBO Europe a produkčná spoločnosť Etamp Film. Natáčanie špionážneho drámy, zasadenej do konca osemdesiatych rokov v Čechách a Anglicku, bude po 85 dní prebiehať v lokalitách Českej republike a Londýna. V čele medzinárodného obsadenia sa v hlavnej úlohe predstaví herečka Táňa Pauhofová.

Scenár šesťdielnej minisérie napísal debutujúci scenárista Ondřej Gabriel. O réžiu sa postará Ivan Zachariáš, ktorý pre HBO Europe nakrútil spoločne s Alicou Nellis celosvetovo úspešnú minisérii Pustina. Bez vedomia v Čechách a na Slovensku nadväzuje na originálne produkcie HBO Europe: Horiaci ker a Pustina, romantickú komédiu Až po uši, thriller Mamon a dve série psychologického seriálu Terapie.

Bez vedomia

Jeseň 1989. Sovietske impérium vo východnej Európe sa otriasa v základoch. Vo vzduchu visí zmena. Nevie sa však, kedy príde a akú podobu bude mať. Profesionálna huslistka Mária a jej politicky aktívny manžel Viktor sa po dvanástich rokoch londýnskeho exilu vracajú do Prahy. Rodinná návšteva sa však čoskoro mení v drámu. Maria skončí v nemocnici a keď sa preberie z bezvedomia, jej manžel je preč a nikto nevie, kam zmizol.

Zástupcovia platenej televízie prezradili, že Bez vedomia sa odohráva v predvečer a počas búrlivých politických zmien v Československu, a preto je jeho premiéra symbolicky stanovená na koniec roka 2019. Na sérii sa ako odborný poradca podieľal aj spolupracovník CIA a svetovo uznávaný expert na špionážnu techniku HK Melton. Producentmi Bez vedomia za HBO Europe sú Tereza Polachová a Steve Matthews.

„Máme obrovskú radosť, že pred i za kamerou sa zišiel tak vynikajúci tím, vďaka ktorému ožíva medzinárodná špionážna dráma. Ondrejov scenár reflektujúci zlomový moment v histórii strednej Európy získal v časoch dnešnej výbušnej globálnej politickej klímy ďalší rozmer. Ivan dáva tomuto príbehu a dobe v ňom zobrazenej a aj jeho postavám svoj originálny režijný štýl a tiež úplnú autenticitu,“ uviedol pri príležitosti odhalenia prvých detailov novej drámy Antony Root, výkonný viceprezident pre originálnu tvorbu a produkciu v HBO Europe. Polachová považuje chystanú novinku za aktuálnu aj pre našu polarizovanú spoločnosť.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá