Poznáme prvý akcelerátor, ktorý pripraví naše startupy v Amerike a Izraeli

  • Do slovenských startupov pôjdu tisíce eur
  • Firmy sa zadarmo zúčastnia akceleračných programov v zahraničí
Juraj a Andrej Perry Talents/ Startitup
Startitup
  • Do slovenských startupov pôjdu tisíce eur
  • Firmy sa zadarmo zúčastnia akceleračných programov v zahraničí

Podnikateľský akcelerátor Perry Talents bol vybraný Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII) ako prvý akcelerátor, ktorý pomôže slovenským startupom v USA a v Izraeli. Informoval o tom na svojej oficiálnej stránke.

Perry Talents v spolupráci s Úradom podpredsedu vlády pošle dva slovenské startupy na tri mesiace do USA, kde získajú akceleračný program v hodnote 40-tisíc eur. Startupom budú pokryté osobné náklady najviac do 20-tisíc.

Startupy majú šancu vycestovať do inovačných centier v USA a Izraeli

Osem začínajúcich slovenských firiem má šancu vycestovať do inovačných centier v USA a Izraeli Štát spolu so súkromným podnikateľským akcelerátorom poskytne na cesty takmer 800-tisíc eur. Podnikatelia môžu získať nové skúsenosti, a najmä cenné kontakty. Matúš Jaco

Gepostet von Správy RTVS am Freitag, 30. August 2019

Ďalšou destináciou pre domáce startupy bude izraelský Tel Aviv, kde bude poslaných šesť startupov na tri mesiace. V Izreaeli získajú akceleračný program v hodnote 90-tisíc eur a pokrytie osobných nákladov v hodnote 20-tisíc eur.

Čítaj viac TU>>Perry Talents podporuje inovatívne startupy. Prihlásiť sa môžeš aj ty

Do slovenských startupov tak pôjde približne cez 830-tisíc eur. Práve Perry Talents bude akcelerátor, ktorý pripraví startupy na pôsobenie v USA alebo v Izraeli. Do výzvy sa môžu zapojiť malé podniky, ako aj mikropodniky.

Ide o dve jedinečné výzvy, ktoré rozprúdia inovačný ekosystém na Slovensku poskytnutím finančnej pomoci akcelerátorom, inkubátorom a startupom,“ píše Úrad pre investície a informatizáciu na svojej stránke.

Riaditeľka programu Perry Talents Veronika Cigáneková sa pre Startitup vyjadrila, že všetci uchádzači o vyslanie do zahraničia prejdú najskôr ich výberovým procesom, kde bude akcelerátor posudzovať produkty, lídra, nápad a celkový potenciál. Neskôr budú musieť prejsť cez komisiu Úradu podpredsedu vlády.

Z každého startupu môžu vycestovať dvaja členovia. Perry Talents taktiež ponúkne 4-týždňový prípravný program.

Zdroj: vicepremier.gov.sk, perrytalents.sk

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá