Facebook povedal, že bude viac chrániť deti. Teraz ale Instagram prichádza s novinkou, ktorá mnohých pobúrila

  • Instagram pred pár dňami predstavil nového Sprievodcu rodičmi a ďalšie plány na ochranu detí
  • Najnovšie hovorí o Instagrame, ktorý bude určený pre deti, ktoré majú menej ako 13 rokov
  • Bude fungovať podobne ako aplikácie YouTube Kids či Messenger Kids
neonbrand-nZJBt4gQlKI-unsplash
Unsplash/NeONBRAND
  • Instagram pred pár dňami predstavil nového Sprievodcu rodičmi a ďalšie plány na ochranu detí
  • Najnovšie hovorí o Instagrame, ktorý bude určený pre deti, ktoré majú menej ako 13 rokov
  • Bude fungovať podobne ako aplikácie YouTube Kids či Messenger Kids

Facebook prichádza na scénu so šialeným nápadom. Chce vytvoriť detskú verziu Instagramu. „S radosťou oznamujem, že v budúcnosti sme identifikovali prácu s mládežou ako prioritu pre Instagram a pridali sme ju do nášho zoznamu priorít H1,“ vyjadril sa Vishal Shah viceprezident pre produkt spoločnosti Instagram.

Len pred pár dňami sa Instagram zaviazal, že urobí viac pre ochranu detí. V utorok spoločnosť k tomu zverejnila aj príspevok na blogu. „Neustále zvyšovanie bezpečnosti Instagramu pre najmenších členov našej komunity. Ochrana mladých ľudí na Instagrame je pre nás dôležitá,“ vyjadrila sa spoločnosť Instagram v príspevku. 

Nový dokument Fake Famous ukazuje zvrátenosť Instagramu. Z nonamerov urobili celebrity

Registrácii po falošným rokom možno odzvoní 

Dnes sa hovorí o tom, že Facebook možno čoskoro vytvorí Instagram určený hlavne pre deti. „Budeme budovať nový pilier pre mládež v rámci komunitnej produktovej skupiny, aby sme sa zamerali na dve veci. Urýchlenie našej práce v oblasti integrity a ochrany súkromia s cieľom zabezpečiť najbezpečnejšie možné skúsenosti pre dospievajúcich a na vytvorenie verzie Instagramu, ktorá umožní deťom pod 13 rokov, aby mohli prvýkrát bezpečne používať Instagram,“ dodal viceprezident pre produkt v Instagrame. 

Doposiaľ musia mať používatelia viac než 13 rokov, aby sa mohli v aplikácii zaregistrovať. Prekabátiť systém je však úplne jednoduché a deťom nič nebráni v registrácii s falošným rokom narodenia.

Nový projekt vyvoláva obavy 

Dohľad nad najnovším projektom by mal prebehnúť pod vedením šéfa Instagramu Adama Mosseriho, ako aj viceprezidenta Pavnina Diwanjiho, ktorý pomáhal dohliadať aj na YouTube Kids.

Najnovší projekt stanovuje niekoľko krokov, ktoré Instagram podniká na zvýšenie bezpečnosti aplikácie pre mladých ľudí. Niektoré z týchto princípov zahŕňajú nového Sprievodcu rodičmi. Ten sa snaží zistiť skutočný vek ľudí v aplikácii, zabrániť dospelým a dospievajúcim v odosielaní priamych správ a sťažiť dospelým sledovanie detí. Aplikácia tiež povzbudzuje tínedžerov v tom, aby si svoje účty ponechali v súkromí.

Prišli o svoj Facebook a e-mail. Azet mení pravidlá, aby sa to už neopakovalo

„Instagram môže mladým ľuďom poskytnúť príležitosť na posilnenie kontaktov, precvičovanie sociálnych zručností a hľadanie podporných komunít,“ uviedol Dr. David Anderson z Inštitútu detskej mysle, ktorý spolupracoval na Sprievodcovi rodičmi.

Facebook už má aplikáciu na zasielanie správ pre deti Messenger Kids, ktorá bola uvedená na trh v roku 2017. Rodičia majú dohľad nad aplikáciou, ktorá nezhromažďuje údaje na reklamné účely. Instagram vytvorený špeciálne pre deti tiež vyvoláva obavy z väčšieho množstva príležitostí na uskutočnenie kyberšikany.

Facebook má jasnú víziu

Z prieskumu Pew Research Center, ktorý sa uskutočnil v septembri vyplýva, že 64 percent dospelých do 30 rokov bolo obťažovaných online. V roku 2019 Instagram vytvoril funkciu, ktorá používateľom umožnila obmedziť komentáre k príspevkom od vybraných používateľov, aby sa pokúsili obmedziť kyberšikanu.

PRIESKUM: Slováci nerozumejú správam, radšej uveria neznámemu na Facebooku

Je potrebné povedať, že hlavným krokom nového plánu je „zrýchlenie práce v oblasti integrity a súkromia násťročných používateľov pre najbezpečnejšiu skúsenosť so sieťou“. Facebook má teda jasný cieľ, chce výrazne zlepšiť bezpečnosť a integritu násťročných, ktorí na sociálnych sieťach často čelia kyberšikane.

Zdroje: dailymail.co.uk, techbox.dennikn.sk, buzzfeednews.com

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá