Lekár Kulkovský: Ľudia nám nadávajú a vyhrážajú sa, že nás zmlátia bejzbalkou. Pohár trpezlivosti pretiekol

  • Neustále zhoršujúca sa situácia na Slovensku v súvislosti s koronavírusom je viditeľná
  • Lekár Milan Kulkovský tvrdí, že agresivita v spoločnosti stúpa a narobí také škody, aké si nevieme ani predstaviť
covid
Ilustračný obrázok Unsplash/@sjobjio/@cdc
  • Neustále zhoršujúca sa situácia na Slovensku v súvislosti s koronavírusom je viditeľná
  • Lekár Milan Kulkovský tvrdí, že agresivita v spoločnosti stúpa a narobí také škody, aké si nevieme ani predstaviť

Primár Milan Kulkovský na svojom blogu informuje o tom, že približne 80 % všetkých pacientov privezených na urgentný príjem boli tí, ktorí mali ochorenie Covid-19. Podľa jeho slov dnes ľudia sťažujú na pomalé zdravotníctvo, no neuvedomujú si, že to nie je vina lekárov.

„Keď vám odložia operáciu, predčasne vás prepustia z nemocnice, alebo sa nedostanete k vyšetreniu, nebude to preto, lebo vás odmietne lekár. Bude to preto, lebo sa nebude venovať svojej pôvodnej špecializácii ale covid pacientom,“ napísal vo svojom statuse na sociálnej sieti Facebook.

Zápal pľúc a znepokojujúce nálezy

Lekár Kulkovský informoval tiež o tom, že všetci prijatí pacienti s Covid-19 mali zároveň aj zápal pľúc. „Všetci potrebovali kyslík. Na naše reprofilizované Covid oddelenia sme do konca služby prijali 10 pacientov. 8 neočkovaných, 2 očkovaných,“ doplnil vo svojom statuse.

Pred zhoršujúcou sa pandemickou situáciou varujú ľudí aj iní odborníci. Podľa nich môžu mať viacerí ľudia po prekonaní koronavírusu trvalo poškodené pľúca a iné závažné problémy. Týka sa to najmä ľudí, ktorí majú aj iné zdravotné problémy alebo nie sú zaočkovaní.

Profil Rádiologia v praxi uverejnil na sociálnej sieti Instagram niekoľko znepokojujúcich nálezov u kovidových pacientov.

zdroj: Instagram/Screenshot

Vyhrážajú sa nám

Podľa Kulkovského je frustrujúce, že práve tí, ktorí za zhoršujúcu sa situáciu môžu, najviac nadávajú na lekárov a sestry, ktorí sa snažia zo všetkých síl. 

„A čo ma frustruje najviac? Skúsenosť, že práve tí, ktorí túto situáciu spôsobili budú v prípade, že im nebude poskytnutá dokonalá starostlivosť, nadávať na lekárov, sestry a podávať sťažnosti. Vyhrážať sa do telefónu, že nás zmlátia bejzbalkou, a obviňovať, že sme si Covid vymysleli. Že nás pandémia teší,“ uviedol lekár. 

Koronavírus odštartoval deštrukčnú pandémiu

Kulkovský tvrdí, že agresivita ľudí voči lekárom denne stúpa a to už ďalej nemôžu tolerovať. „Neustále sa zhoršujúce podmienky a stúpajúca agresivita, s ktorou sa už takmer denne stretávame, budú viesť k tomu, že bude pribúdať čoraz viac tých, ktorí si uvedomia, že to už nemôžu ďalej tolerovať. Pohár trpezlivosti prekypel… ak sa môžu sebecky správať tí, ktorí ignorujú všetko smerujúce k potlačeniu pandémie, prečo by aspoň trochu sebeckí a k sebe samému ohľaduplnejší nemohli byť aj zdravotníci.“ 

I keď sú niektorí ochotní obetovať svoju kariéru a zdravie pre toho, kto si to vôbec neváži, iným môže pohár trpezlivosti prekypieť.

„Pandémia tela naštartovala deštrukčnú pandémiu mysle a tá ma potenciál narobiť v spoločnosti väčšie škody, než si vieme predstaviť či pripustiť…,“ zakončil Kulkovský svoj status na Facebooku.

Zdroje: Milan Kulkovsky blog, Rádiologia v praxi

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá