Djokovič mal deň po pozitívnom teste odovzdávať ceny v Belehrade. Prípad sa zamotáva

  • Tenista mal podľa právnikov dostať výnimku pre Australian Open na základe prekonaného vírusu
  • Pozitívny test obdržal 16. decembra, 17. decembra sa však zúčastnil podujatia
Novak Djokovič
TASR/AP/Darko Vojinovic
  • Tenista mal podľa právnikov dostať výnimku pre Australian Open na základe prekonaného vírusu
  • Pozitívny test obdržal 16. decembra, 17. decembra sa však zúčastnil podujatia

Srbský tenista Novak Djokovič bol v decembri, iba deň po údajnom pozitívnom PCR teste, ktorý mal podľa vyjadrení právnikov obdržať 16. decembra a o ktorom sme informovali dnes, na mládežníckom športovom podujatí v Belehrade. Informovala o tom agentúra AFP, píše portál Teraz.

Sprvoti mala byť udelením výnimky pre tenistu celiakia. Jeho právnici však neskôr informovali, že mal športovec prekonať koronavírus v prvej polovici decembra. Ak je vyjadrenie právnikov pravdivé, Djokovič porušil nariadenú karanténu, pretože 17. decembra odovzdával vo svojom tenisovom centre v Belehrade trofeje najlepším mladým hráčom za rok 2021.

Aktuálne sa Srb a tenisový šampión Novak Djokovič nachádza stále v imigračnom hoteli v Melbourne, kde v pondelok súd rozhodne, či si zahrá na turnaji Australian Open, alebo poletí do Srbska.

Po pristátí v krajine Djokovičovi úrady odopreli vstup do krajiny. Podľa nich totiž nemá dostatočné zdravotné dôkazy, že sa nemôže dať očkovať.

Dôvodom výnimky, ktorú Djokovič dostal, mala byť údajne celiakia. Potvrdili to viaceré srbské médiá. Celiakiou tenista trpí už niekoľko rokov a musel pre to kompletne zmeniť jedálny lístok a prispôsobiť životosprávu. Informuje o tom agentúra SITA.

Právnici však nečakane zverejnili iný dôvod, prečo sa šampión nemohol dať zaočkovať, píše BBC. Podľa najnovších správ, tenista v decembri prekonal infekciu koronavírusu.

„Za posledných 72 hodín nemal horúčku ani respiračné symptómy Covid-19,“ uvádza sa v oficiálnych dokumentoch. Tenista teda údajne prekonal bezpríznakové ochorenie. O jeho infekcii doteraz nikto nevedel. 

Ani táto správa však pravdepodobne športovcovi nepomôže. Už v novembri podľa CNN spoločnosť organizujúca turnaj informovala hráčov, že prekonané ochorenie nie je dostatočným dôvodom, aby sa ľudia nenechali očkovať. 

Zdroje: Teraz, Startitup

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá