Medvedev zverejnil novú mapu, podľa ktorej má z Ukrajiny ostať len táto malá časť

  • Medzinárodne uznávané hranice Ukrajiny nazval výsledkom psychotropných látok Zelenského
  • Podobné návrhy nových hraníc sa už objavili, niektoré bez Slovenska
Dmitrij Medvedev a mapa prerozdelenie Ukrajiny podľa Medvedeva
TASR/Michal Svítok a Telegram/účet Dmitrijho Medvedeva
  • Medzinárodne uznávané hranice Ukrajiny nazval výsledkom psychotropných látok Zelenského
  • Podobné návrhy nových hraníc sa už objavili, niektoré bez Slovenska

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu vo februári tohto roka sa objavilo už niekoľko máp, ktoré ukazovali, ako by mohli, respektíve mali, vyzerať nové hranice štátov.

Spomenúť si môžeme napríklad na článok politológa z univerzity v Sarajave Tihomira Zorića, ktorý bol uverejnený v ruskom médiu Pravda (spájaného s ruskými komunistami). Tento text Slovákov rozhodne nepotešil.

Zorić spomína bratstvo Rusov a Ukrajincov a ako množstvo ľudí z oboch týchto krajín chce byť spolu v jednom štáte.

No problémom pre také spojenie je západná Ukrajina, ktorá je podľa neho najviac „nacionalistická a protiruská“. Údajný politológ, od ktorého viac článkov nenájdeš a nikto o ňom nepočul, preto navrhuje rozdeliť Ukrajinu na dve krajiny, na východnú, ktorá sa môže neskôr pripojiť k Rusku, a západnú, ktorá sa pod názvom Veľký Halič môže stať samostatnou.

No tým to ešte nekončí, najmä nie pre nás Slovákov, lebo novovzniknutá krajina Veľký Halič by mala dostať aj obrovský kus východného Slovenska. Táto vízia so Slovenskom vlastne vôbec neráta, keďže aj zvyšok nášho územia by mal byť prerozdelený medzi našich zvyšných susedov.

77868
zdroj: reprofoto/Pravda.ru

Keď si Slovenskú republiku nezamieňame so Slovinskom, je stereotypne považovaná za možno najpriemernejšiu krajinu Európy, ktorá neurazí, nenadchne… Južné Slovensko sa chce zjednotiť s Maďarskom, zatiaľ čo západní Slováci sú nostalgickí po zjednotení s Českom. Riešenie je zrejmé,“ argumentuje zbytočnosť našej existencie údajný politológ.

Medzinárodne uznávané hranice? Pre Medvedeva len výsledok Zelenského drog

No prejsť môžeme aj k najčerstvejšej navrhnutej mape, o nič menej šokujúcej, akurát možno o čosi menej bolestivejšej pre nás Slovákov.

Zverejnil ju samotný Dmitrij Medvedev, bývalý ruský prezident, ktorý z ústavných dôvodov (kým si ich Putin neupravil) musel na istý čas vystriedať už príliš dlho vládnuceho Putina. Medvedev je oficiálne považovaný za predsedu vládnucej strany Jednotné Rusko, ktorej súčasťou je aj Vladimir Putin.

Medvedev na sociálnej sieti Telegram, ktorej tvorca z Ruska radšej ušiel, zverejnil dve fotografie. Na jednej sú medzinárodne uznávané hranice Ukrajiny, ktoré však Medvedev posmešne nazýva len akousi predstavou „mozgu prezidenta Zelenského, zasiahnutého psychotropnými látkami“.

Na druhej je to, čo z Ukrajiny podľa neho má ostať a, povedzme si na rovinu, veľa toho nie je. V podstate sa Ukrajina má scvrknúť len na Kyjev a jeho okolie. Celý východ a juh si zoberie, samozrejme, Rusko. Západ sa má prerozdeliť najmä medzi Poľsko, ale i Rumunsko či Maďarsko, ktorému má pripadnú Podkarpatská Rus – kedysi súčasť nášho štátu a Československa.

Túto mapu podľa Medvedeva navrhli nejakí odborníci zo Západu, ktorých vôbec nemenuje.

mapa Ukrajiny podľa Medvedeva
zdroj: Telegram/účet Dmitrijho Medvedeva

Medvedev sa za posledné obdobie stal známy svojimi naozaj šokujúcim tvrdeniami a táto mapa to opäť len podčiarkuje. Len krátko predtým napríklad otvorene písal o súdnom dni pre Ukrajinu, ak by sa náhodou rozhodla získať späť svoj Krym.

Podľa niektorých by sa malo krájať aj Rusko – na 34 štátov

Keď už spomíname rôzne mapky, ako by čo malo vyzerať, môžeme ukázať aj jednu ohľadom Ruska, ktoré by sa podľa niektorých malo rozdeliť na 34 štátov – podľa jednotlivých etník a národov, ktoré v tejto obrovskej krajine žijú.

Túto víziu a mapu po Putinovho Ruska odprezentovali členovia Fóra Slobodných národov Ruska nedávno v Prahe, písali sme o nej pred dvoma dňami.

Ostro kritizujú Moskvu, že sa len priživuje a pumpuje zdroje zo svojich „kolónií“, teda zvyšných regiónov Ruska. Putina nazývajú zlým kráľom, ktorý ich ťahá do niečoho, čo oni nechcú. Doslova hovoria o „dekolonizácii“.

Ruská federácia je teroristický štát, ktorého stáročné koloniálne praktiky, ako bolo nútené vysťahovávanie alebo genocída, urobili z neuveriteľného množstva domorodcov obete historickej nespravodlivosti. Náš ľud zatiahli do vojnových zločinov. Pre túto imperialistickú politiku sankcie dopadajú i na nás, sme ohrození civilizačnou izoláciou a možno i kompletným vymiznutím,“ znie deklarácia, ktorú účastníci v Prahe podpísali.

Zdroje: Telegram / účet Dmitrijho Medvedeva, Pravda (ruské médium), archív Startitup

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá