Dráma v Prešove: Pri gymnáziu zaživa horel mladý muž

  • Hasiči zachránili muža, ktorý horel zaživa
  • Nešlo o študenta gymnázia
záchranársky vrtuľník
Ilustračná snímka, TASR/Radovan Stoklasa
  • Hasiči zachránili muža, ktorý horel zaživa
  • Nešlo o študenta gymnázia

Dnes ráno sa v Prešove udiala hororová scéna. V areáli miestneho gymnázia horel muž zaživa. Informujú o tom tvnoviny.sk s tým, že muža sa podarilo uhasiť ešte pred príchodom hasičov.

Na miesto boli vyslané záchranné zložky. Muž utrpel popáleniny, no podľa dostupných informácií žil a bol pri vedomí.

Zasahujúci hasiči poskytli zranenej osobe predlekársku prvú pomoc a zabezpečili miesto pristátia vrtuľníka VZZS, ktorá si následne zranenú osobu prevzala do svojej starostlivosti,“ citujú tvnoviny.sk Miroslavu Knišovú z Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove.  

Operačné stredisko hasičov prijalo oznámenie o požiari osoby približne o 9:30 ráno. Hasiči uvádzajú, že nešlo o študenta gymnázia, ale mladého muža vo veku asi 20-25 rokov. Predbežne vylúčili cudzie zavinenie. Muža previezli na košickú Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie.

Muž je v kritickom stave

Leteckí záchranári z Košíc previezli osobu na Kliniku popálením a rekonštrukčnej chirurgie v Šaci. „Utrpel rozsiahle popáleniny II. a III. stupňa na takmer 80 percentách povrchu tela. Záchranári ho uviedli do umelého spánku a po zabezpečení základných životných funkcií bol v kritickom stave na umelej pľúcnej ventilácii,“ uviedli záchranári pre tvnoviny.sk.

Podľa informácií bol muž na kliniku prevezený vo veľmi vážnom stave a lekári bojujú o jeho život. Presné príčiny sú vo fáze vyšetrovania, no zisťovateľ príčin, ktorý bol na miesto privolaný, predbežne uviedol, že najpravdepodobnejšou príčinou požiaru bolo úmyselné konanie osoby.

Správu budeme aktualizovať.

Zdroj: tvnoviny.sk

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá