Architekti navrhli dokonalé bývanie pre muža, ktorý miluje hudbu a lezenie

  • Interiér na druhom poschodí novostavby v Ústí nad Labem. Klient je profesionálny muzikant a hobby lezec
  • Náklady na zariadenie nepresiahli milión českých korún (necelých 39-tisíc eur)
zdroj: BoysPlayNice
  • Interiér na druhom poschodí novostavby v Ústí nad Labem. Klient je profesionálny muzikant a hobby lezec
  • Náklady na zariadenie nepresiahli milión českých korún (necelých 39-tisíc eur)
PODĽA ČLÁNKU OD AUTORA MARTINA ŤAŽKÁ, ARCHINFO.SK, AUTORI PROJEKTU: ING. ARCH. ŠTEPÁN HAVLÍK

Podlahy a okná ostali zachované, architekt zariaďoval väčšiu časť obytnej plochy bytu. Medzi najvýraznejšie zásahy do dispozície patrilo rozdelenie pôvodnej predsiene nábytkovou stenou a situovanie šatníka do centrálnej časti bytu. Svetlo plynúce cez rozmerné zasklenie balkónovej steny sa láme na hranách plastického preglejkového podhľadu (reminiscencia lezeckej steny).

„Klient si oblíbil vnitřní vybavení chalup, které jsou hojně rozesety po kopcích v okolní krajině Českého Středohoří. Naším záměrem bylo neopakovat zavedené architektonické fráze, ale vytvořit současnou odpověď na klientovy požadavky. Z chalup jsme si vzali interiér v podobě masivního nábytku,” vysvetľuje architekt. Výber materiálov a farieb korešponduje s vkusom užívateľa. V interiéri prevláda bielená brezová preglejka doplnená tmavou cementovou stierkou a dubovým drevom.

zdroj: BoysPlayNice

„Celkové řešení s výrazně modelovaným stropem ze světlé překližky využívá velké plochy balkonového okna k prosvětlení interiéru,” zdôrazňuje Štěpán Havlík. Podhľad ukrýva systém nosných bodov (pre zavesenie hrazdy, hojdacej siete…), elektrické rozvody a bodové svetlá. Zároveň integruje digestor v kuchynskej časti a prievlak v obývačke. “Rozhodnutí vložit prolamovaný podhled nebylo snadné, protože znamenalo citelné snížení světelné výšky místnosti. Svébytnost řešení a funkčnost stropu nás ale přesvědčila o správnosti tohoto řešení,“ dodáva Havlík.

Viac podobných článkov nájdeš Archinfo.sk

Pôvodná predsieň bola rozdelená nábytkovou stenou na chodbu a šatník. Už pri vstupe je tak vizuálne posilnená pohľadová os vedúca k oknu nad jedálenským stolom. Šatňa uprostred dispozície funguje ako filter spálňovej časti. Zariadenie kuchyne formujú rozmerné moduly „vysunuté“ zo stien. Pracovný priestor kuchynskej linky je tvorený vyňatím časti objemu, ktorý je následne „prenesený“ na protiľahlú stenu. Vsadená pracovná doska aj drez sú vyhotovené z hrubej žuly so štrukturovaným povrchom. Stena s nepravidelne rozmiestnenými poličkami je obložená preglejkou, miesto tu našla aj malá zabudovaná vinotéka. Protiľahlá stena s malými zásuvkami je miestom pre knihy, sound-system a iné predmety z výbavy muzikanta.

zdroj: BoysPlayNice

Pôvodná predsieň bola rozdelená nábytkovou stenou na chodbu a šatník. Už pri vstupe je tak vizuálne posilnená pohľadová os vedúca k oknu nad jedálenským stolom. Šatňa uprostred dispozície funguje ako filter spálňovej časti. Zariadenie kuchyne formujú rozmerné moduly „vysunuté“ zo stien. Pracovný priestor kuchynskej linky je tvorený vyňatím časti objemu, ktorý je následne „prenesený“ na protiľahlú stenu. Vsadená pracovná doska aj drez sú vyhotovené z hrubej žuly so štrukturovaným povrchom. Stena s nepravidelne rozmiestnenými poličkami je obložená preglejkou, miesto tu našla aj malá zabudovaná vinotéka. Protiľahlá stena s malými zásuvkami je miestom pre knihy, sound-system a iné predmety z výbavy muzikanta.

zdroj: BoysPlayNice

zdroj: BoysPlayNice

zdroj: BoysPlayNice

zdroj: BoysPlayNice

zdroj: BoysPlayNice

zdroj: BoysPlayNice

zdroj: BoysPlayNice

zdroj: BoysPlayNice

zdroj: BoysPlayNice

Zdroj: Archinfo.sk

 

viac_podobnych_clankov_na_www_archinfo_sk

Najnovšie video