V srdci malebnej Banskej Bystrice vznikol netradičný koncept spájajúci kávu, jedlo a dizajn

  • V tehličkovom dome na Bottovej ulici v srdci malebnej Banskej Bystrice vznikol netradičný koncept spájajúci kávu, jedlo a dizajn
  • A samozrejme gin, ale o tom neskôr
kavickari.sk
  • V tehličkovom dome na Bottovej ulici v srdci malebnej Banskej Bystrice vznikol netradičný koncept spájajúci kávu, jedlo a dizajn
  • A samozrejme gin, ale o tom neskôr

Život na talianskej terase pred budovou začína už od skorého rána. Je nemožné je prehliadnuť, pretože je zrejme jedinou tehlovou budovou v meste. Zvesti o štýlových raňajkách sa po Bystrici a okolí rozniesli rýchlosťou svetla. Hneď po otvorení tu vládne čulá atmosféra, stretávajú sa známi a vznikajú nové priateľstvá. Presne tak, ako si to majitelia predstavovali. Presne preto sa rozhodli otvoriť si vlastný podnik.

Jedlá servírované z obľúbených a moderných surovín na tanieri neostanú dlho. Hostia sa pomerne často po raňajkách vrátia aj na brunch či obed, ktorý vždy pozostáva z polievky a dvoch jedál. Všetko je samozrejme fresh a uvarené priamo pred vami v presklenej kuchyni. V ponuke nájdete avokádo, či lososa na kváskovom chlebíku z neďalekej pekárne, ale aj obľúbenú praženicu, či rôzne variácie sladkých lievancov. Majitelia veria, že chute nám ostávajú zakódované od malička.

Práve preto v menu objavíte i nesmrteľnú krupicovú kašu. Menu prešlo „tvrdým“ testovaním zákazníkov, priateľov i samotných majiteľov, jeho súčasťou je aj kávička a pomarančový fresh, ktorý sa denne čerstvo pripravuje priamo na Bottovej. Menu majitelia plánujú meniť v závislosti od nových sezónnych potravín.

Príjemným faktorom je to, že tu vidíte majiteľov. Jeden čaruje v kuchyni a druhého nájdete takmer každé ráno medzi hosťami, pomáha na rajóne alebo za barom. Kuchyňa je otvorená a kávovar sa nachádza v srdci prevádzky. Všetko na Bottovej je transparentné a viditeľné. Dôležité orgány Bottovej sú prepojené s hosťami. Prirodzene sa tak stávate jej súčasťou.

Príjemným a najmä praktickým doplnkom sú „ostrovčeky“, ktoré by sme mohli nazvať „prvá pomoc“. Vždy na nich nájdete karafy plné vody, koreniny či čerstvý chlieb. Interiér je svieži,  inšpirovaný Škandináviou. Základ tvoria čisté línie a drevo. Cez sklenenú stenu môžete nahliadnuť a pokojne aj vstúpiť do školiaceho strediska Bazzara Academy, ktoré sa zameriava najmä na školenia baristov. V prípade potreby sa premení aj na coworkingový priestor.

Stretnutie s priateľmi a rodinou osviežia chutné limonády a čerstvé zákusky. Atmosféru dotvárajú čerstvé kvety a pohodová hudba. Hostia sa tu často pri raňajkách zdržia hodinu a dlhšie. V piatok večer sa Bottova premieňa na bar-bistro, ktoré spája rôzne jedlá s klasickými ginovými koktejlmi či modernými „gintonicmi“.

Z každého kúska je tu cítiť inšpirácie zo sveta, ktoré majitelia priniesli do svojho rodného mesta. Môžete tu jednoducho „vypnúť“ a načerpať pozitívnu energiu.

Zdroj: kavickari.sk

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech