Chuť ázijskeho streetfoodu zavítala aj do Petržalky, poď ho vyskúšať

  • Novovzniknuté bistro v Petržalke sa snaží robiť „áziu“ inak
  • Ponuka jedla je pestrá, ale nie prehnaná
  • Zároveň sa prevádzka nešpecializuje len na kuchyňu jednej krajiny
P2540373
Martin Zedníček
  • Novovzniknuté bistro v Petržalke sa snaží robiť „áziu“ inak
  • Ponuka jedla je pestrá, ale nie prehnaná
  • Zároveň sa prevádzka nešpecializuje len na kuchyňu jednej krajiny

Jem Bistro nájdeš v novostavbe na Muchovom námestí v bratislavskej Petržalke. Interiér je navrhnutý jednoducho, minimalisticky, ale zároveň tak, aby si sa tam cítil príjemne. Petržalku si majitelia vybrali práve kvôli tomu, že tu sami bývajú. Ale o dôvod viac bola skutočnosť, že práve v tejto mestkej časti im chýbal koncept, kde by sa ľudia mohli najesť kvalitne a za rozumnú cenu.

Vo svojej ponuke sa snažia kombinovať viacero typov ázijského street foodu, či už je to kórejské, thajské alebo vietnamské jedlo. Zároveň jedlá stavajú na kvalitných surovinách a väčšinu vecí sa snažia vyrábať sami. Dokonca, ak dochucujú jedlo arašidovým maslom, aj to si vyrobia sami.

Bistro myslí aj na rodiny s deťmi, nájdete tu detský kútik a menu obsahuje aj jedno jedlo orientované na deti, čo v mnohých prevádzkach nebýva samozrejmosťou.

Zaujímavosťou je, že jedálny lístok prechádza približne každé dva týždne obmenou a kuchári sa takýmto spôsobom snažia svojim zákazníkom ponúkať stále niečo nové. Neobmieňa sa celý jedálny lístok, ale len jedlá, ktoré u zákazníkov jednoducho nezarezonujú. No a jedlo, ktoré si zákazníci obľúbia, sa stáva stálicou.

Z každého rožku trošku

Z jedálneho lístka sme si vybrali tri náhodné jedlá. Výber padol na tradičnú vietnamskú polievku pho, kórejskú špecialitu hovädzie s kimchi kapustou a do tretice sme si dali hovädzí steak s restovanou zeleninou. V rámci testu sme obaja ochutnali každé z troch jedál .

 

Pho

Pho nás príjemne prekvapilo a to v zmysle, že nechutilo ako bežné, ktoré si dáš v akomkoľvek vietnamskom bistre v Bratislave. V prípade tohto pho bola chuť príjemne vyrovnaná a každá ingrediencia mala šancu zahviezdiť a vyniknúť svojou prirodzenou chuťou. Ingrediencie sa perfektne dopĺňali a vytvárali tak jeden harmonický celok.

Hovädzie s kimchi kapustou

Od phočka sme sa plynulo presunuli na druhý chod a to hovädzie s kimchi kapustou. Kimchi je kórejské národne jedlo, ktoré sa pripravuje z fermentovanej sezónnej zeleniny. Pri prvom súste ťa privíta prijemne kyslastá chuť, ktorá postupne prechádzala rôznymi štádiami pikantnosti a vrcholí jemne štipľavým finále.

Jedlo ocení aj človek, ktorý nie fanúšikom pikantných jedál. Treba vyzdvihnúť skutočnosť, že v tomto prípade pálivosť nezabíja chuť celého jedla. Kuchár si doniesol recept na kimchi z Kórey a trocha sa s ním pohral. Určite oceníš aj koriander, ktoré jedlu dodáva sviežosť. Ostatné zložky jedla sú rovnako chuťovo pôsobivé. Ryža je tak akurát mazľavá a hovädzie do konceptu jedla pasuje výborne. Jedlo je zdobené čipsami z morskej riasy a to celému jedlu dodáva unikátny punc.

 

Hovädzí steak s restovanou zeleninou

Hovädzí steak s restovanou zeleninou, jedlo, ktoré nás posadilo na zadok. Kde začať? Steak bol z kvalitného mäsa, medium, nedá sa mu nič vytknúť po akejkoľvek stránke. Rezance opražené za surova dodávajú jedlu úplne iný rozmer. Textúrou pripomínajú biele solené lupienky.

Zelenina k tomu výborne pasuje, hlavne kapusta pak choi, ktorá je jemne pikantná. Posledný kúsok, ktorý celú skladačku perfektne stmelí, je omáčka. Tá je tajomstvom šékuchára, ktorý prezradil, že je pripravená na báze teriyaki a využíva v nej mirin a saké.

Čo si myslíme my

Že do tejto reštaurácie by mali prísť určite aj ľudia, ktorí nebývajú v Petržalke. Bistro je zatiaľ na scéne len mesiac, ale o zákazníkov núdzu nemá. Majitelia veria, že sa im ťažká práca a investícia v priebehu niekoľko rokov vrátia. Ak si bistro udrží vysoko nastavenú latku, tak si myslíme, že to vôbec nebude problém.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK