Medzinárodný spor kvôli miešaniu kečupu a majonézy. Heinz predstavuje bizarnú novinku

  • Slávny výrobca kečupov, Heinz, svojou anketou na Twitteri rozpútal medzinárodný spor
  • Jedná sa o nový produkt, ktorý je spojením majonézy a kečupu
  • Tzv. "majočup" totižto Latinská Amerika a mnoho štátov z USA za veľkú novinku nepovažuje
mayochup-0
Twitter/ Heinz Ketchup
  • Slávny výrobca kečupov, Heinz, svojou anketou na Twitteri rozpútal medzinárodný spor
  • Jedná sa o nový produkt, ktorý je spojením majonézy a kečupu
  • Tzv. "majočup" totižto Latinská Amerika a mnoho štátov z USA za veľkú novinku nepovažuje

Stačil jediný príspevok na Twitteri a potravinárska spoločnosť Heinz si poriadne zavarila. Známy výrobca kečupov totižto minulý týždeň na svojom profile vytvoril anketu, kde sa svojich fanúšikov pýta, či uvedenie novinky – spojenie kečupu a majonézy, tzv. „majočupu“ má význam. Ak bude za 500-tisíc ľudí za, spustí oficiálny predaj.

Zatiaľ čo v niektorých krajinách na Blízkom východe je omáčka v obchodoch už dávno, Heinz chcel svojou anketou zistiť, ako by sa páčilo jej zaradenie zákazníkom aj na americkom trhu. Zatiaľ čo niektorí v komentároch riešia, či spoločnosť dokáže namiešať ich obľúbený pomer dvoch omáčok alebo prečo sa nový produkt má volať „majočup“ a nie „kejonéza“, nastal aj vážnejší problém. A teda, že Heinz neprichádza zo žiadnou novinkou a v niektorých amerických štátoch (napr. Utah) aj Latinskej Amerike je táto omáčka v ponuke už dávno a nazývajú ju „fry sauce“.

The Independent píše, že voči Heinzu sa ohradili obyvatelia Venezuely, Kostariky aj Kolumbie a spoločnosti odkazujú, že je na nový produkt príliš neskoro. Spojenie kečup-majonéza patrí k ich kultúre rovnako ako ryža alebo banány plantain a je jedno, či ju niekto nazýva fry sause, salsa rosada alebo pink sauce.Robiť si marketing na niečo, čo už dávno existuje, je totižto krokom vedľa.

Prestížny britský denník tiež popísal legendu, ktorá sa so vznikom omáčky spája a stojí za ňou držiteľ Nobelovej ceny za chémiu, Luis Federico Leloir. Ten si ju totižto údajne po prvýkrát namixoval v 20. rokoch minulého storočia na Mar del Plata Golf Club ku svojej porcii krevetám. Sám prezradil, že keby si tento „vynález“ bol kedysi patentoval, bol by omnoho bohatší než je ako vedec. Keďže je to len nepotvrdená informácia a k omáčke sa hlási aj Balkán, Nemecko, Island, spomínaný Blízky východ a Stredná Amerika, je len veľmi ťažké určiť jej skutočný pôvod.

Tento článok nie je prvoplánovou biznis témou a neskrýva ani novinky o slovenských inšpiratívnych mladých ľuďoch, no ak sme ti aspoň na chvíľku pomohli zabiť čas vo vlaku či pri čakaní na pizzu, teší nás to. Je totižto takmer isté, že „majočup“ je tak bizarným „vynálezom“ a spor oň tak zbytočný, že keď najbližšie uvidíš v chladničke kečup, určite si na spor Heinz vs. celý svet spomenieš.

Zdroj: The Independent

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech