Pod trenčianske hradby priniesli kus Japonska nielen kuchyňou, ale aj vydareným dizajnom

  • Reštaurácia Oyshi v centre Trenčína vznikla po návrate majiteliek z krajiny vychádzajúceho slnka
  • Na Matúšovu ulicu, vedúcu tesne pod hradbami sa rozhodli priniesť kúsok Japonska
  • Kuchyňa si zakladá na spracovaní čerstvých surovín od kvalitných lokálnych dodávateľov
  • Oyshi ponúka klasické i moderné sushi a sezónne fusion jedlá
Lousy Auber
  • Reštaurácia Oyshi v centre Trenčína vznikla po návrate majiteliek z krajiny vychádzajúceho slnka
  • Na Matúšovu ulicu, vedúcu tesne pod hradbami sa rozhodli priniesť kúsok Japonska
  • Kuchyňa si zakladá na spracovaní čerstvých surovín od kvalitných lokálnych dodávateľov
  • Oyshi ponúka klasické i moderné sushi a sezónne fusion jedlá
Podľa článku od autora Martina Ťažká, Archinfo.sk, autori projektu: Ing. arch. Mgr. art. Juraj Hubinský, Ing. arch. Peter Kuklica, Ing. arch. Martin Smerek

„Nadšenie majiteliek prevádzky z plánovania nových priestorov, ich rozhľadenosť a dobrý názor na architektúru, interiér či dizajn nás podporovali pri navrhovaní budúceho sushi baru. Nápad ako by mal pôsobiť priestor a ako by sa v ňom mali cítiť návštevníci prišiel takmer okamžite. Chceli sme okrem chuťového zážitku, ktorý sprostredkovávajú kuchári, priniesť aj zážitok vizuálny. Japonská kultúra, spôsob uvažovania, architektúra… Inšpirovať sa dá v mnohých oblastiach, ale spoločným menovateľom tejto svojráznej krajiny je jednoduchosť,“ vysvetľujú architekti.

zdroj: Lousy Auber

Taký bol aj prístup k tvorbe interiéru. Ten spočíval v čo najväčšom eliminovaní použitých výrazových prostriedkov. Jednoduchosť a kontrast. Interiér reštaurácie si tento princíp osvojuje. Priestory situované okolo odbytovej časti, teda vstup, kuchyňa a toalety sú tmavé. V samotnej reštaurácii prevláda bledá béžová farba. Interiér odbytového priestoru je v kontraste s ostatnými, podružnými priestormi, a vytvára tak podklad – plátno pre pestrý kulinársky zážitok.

zdroj: Lousy Auber

Steny, strop a podlaha majú v každej miestnosti rovnakú farebnú tonalitu. Jednotlivé miestnosti sú vo vzájomnom kontraste. Na podlahe vstupnej časti je použitá čierna keramická dlažba. Steny sú omietnuté hrubozrnnou omietkou, strop je hladký.

zdroj: Lousy Auber

Zužujúci sa lichobežníkový pôdorys vstupnej časti a zaoblená stena navádzajú priamo do odbytového priestoru. Ten sa celý otvára do jednej veľkej prevádzky s asymetricky umiestneným barom.

Viac podobných článkov nájdeš na Archinfo.sk

V priestore dominuje bledá, béžová farba. Do farebnej schémy zapadajú steny so šúchanou interiérovou omietkou. Obvodové steny s oknami a dverami na terasu sú zakryté vrstvou závesov. Ďalšími prvkami, ktoré dodávajú priestoru mäkkosť sú zaoblenia rohov a klenbové oblúky medzi jednotlivými miestnosťami.

zdroj: Lousy Auber

zdroj: Lousy Auber

Ústredným prvkom odbytovej časti je veľký otvorený plechový bar, za ktorým sa pripravujú sushi rolky. Cez neho je vidno rušný pohyb kuchárov v tmavej kuchyni s prípravou teplých jedál.

zdroj: Lousy Auber

Tretiu farbu v interiéri dopĺňa drevený mobiliár. Lavice, stoličky a stoly sú z jelšového dreva. Výtvarné umenie sa objavuje na textilných paravánoch s kovovou konštrukciou v podobe sieťotlače s motívom rýb.

zdroj: Lousy Auber

zdroj: Lousy Auber

zdroj: Lousy Auber

zdroj: Lousy Auber

zdroj: Lousy Auber

zdroj: Lousy Auber

zdroj: Lousy Auber

zdroj: Lousy Auber

zdroj: Lousy Auber

zdroj: Lousy Auber

zdroj: Lousy Auber

zdroj: Lousy Auber

zdroj: Lousy Auber

zdroj: Lousy Auber

Zdroj: Archinfo.sk

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech