Rusi ako národ za nič nemôžu, tvrdí mladý Ukrajinec. Naše hlavné mesto má novinku, ktorá poteší gurmánov (NEWSLETTER)
- Gastronomický zážitok a 9-chodové menu v reštaurácii známeho šéfkuchára môžeš zažiť aj v Bratislave
- V Bratislave vznikne špičkové inovačné centrum, ktoré bude určovať digitálnu transformáciu osemdesiatich krajín
- Slováci sa nemusia báť Putina, hovorí Vladyslav z Ukrajiny
- Gastronomický zážitok a 9-chodové menu v reštaurácii známeho šéfkuchára môžeš zažiť aj v Bratislave
- V Bratislave vznikne špičkové inovačné centrum, ktoré bude určovať digitálnu transformáciu osemdesiatich krajín
- Slováci sa nemusia báť Putina, hovorí Vladyslav z Ukrajiny
V dennom Newslettri Startitup sa dočítaš všetko dôležité zo sveta biznisu, ale aj to, čo sa udialo za posledných 24 hodín a nemal by si prehliadnuť.
Vybrali sme tri hlavné témy:
- Známy šéfkuchár otvoril v Bratislave zážitkovú reštauráciu. Čakaj gastronomický orgazmus a 9-chodové menu
- Bratislava má určovať digitálnu transformáciu celej spoločnosti. Na Slovensku vznikne špičkové inovačné centrum
- Putin túži obnoviť „mini Sovietsky zväz“. Bývam v strede Ukrajiny a nepanikárim, myslím, že ani Slováci nemusia, hovorí Vladyslav
Gastronomický zážitok v hlavnom meste Slovenska
Ak si milovník gastronómie, určite ti je meno Lukáš Hesko známe. Spomíname ho preto, že tento šéfkuchár opustil kormidlo v trnavských prevádzkach Akadémia a Chlieb Náš. Zamieril rovno do Bratislavy.
V hlavnom meste si otvoril vlastnú reštauráciu s osobitnejším prístupom k hosťom a samotnej surovine. A čo viac, chce tu presadiť filozofiu, ktorú v sebe už roky pestuje.
Niet sa teda prečo čudovať, že na to na svojom Instagrame upozornil aj food bloger Čiližrút. Do Bratislavy podľa jeho slov prišiel moderný fine dining v jeho najlepšej podobe a nesie názov Irin.
Je to podľa neho koncept, ktorý Bratislave už dlho chýbal. Čiližrút totiž pri návšteve tohto miesta dostal 9 dokonale zladených položiek. Okrem toho ťa však poteší aj kombinácia uvoľnenej obsluhy, ktorá chce hosťom sprostredkovať najlepší možný zážitok.
„Každé jedno jedlo nadchne a zanechá dojem a prekvapivý moment. Tu sa to podarilo absolútne pri každej jednej položke od začiatku do konca,“ opisuje na svojom Instagrame.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Gastronomický zážitok začal chrumkavou kožou s kaviárom a kvašákom vo vodke a údeným lososom s marinovaným koreňom zo šťaveľu. Dostať tu môžeš aj chlieb s vyzretým maslom, kačku s pečenou mladou kapustou a fermentovanou tekvicou a mnoho ďalších jedál v tom najlepšom prevedení.
Už sa ti zbiehajú slinky? To však nie je všetko. Tímu reštaurácie záleží aj na víne. Tvrdia, že tento mok patrí k jedlu tak ako krv k telu.