Auto: Automobilka Ferrari zvýšila zisk v 2. kvartáli o vyše desatinu

Auto: Automobilka Ferrari zvýšila zisk v 2. kvartáli o vyše desatinu

Taliansky výrobca luxusných športových automobilov Ferrari zvýšil v 2. štvrťroku čistý zisk o vyše desatinu a čisté tržby takmer o 9 %. Výsledky potiahol nahor vyšší dopyt po modeloch Portofino a 812 Superfast.

Spoločnosť oznámila, že za 2. kvartál dosiahla čistý zisk 184 miliónov eur. Medziročne to predstavuje rast o 14 %. Čisté tržby vzrástli o 8,6 % na 984 miliónov eur.

Od apríla do konca júna predala firma celkovo 2671 áut. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka sa tak predaj zvýšil o 208 vozidiel (8,4 %).

Predaj podporila najmä oblasť Európa a Blízky východ, ktorá je najväčším trhom automobilky. Na tomto trhu spoločnosť v 2. kvartáli predala 1195 áut, čo predstavuje rast o 11 %. Naopak, na trhu Amerík predaj klesol o 6 % na 803 vozidiel.

Napriek dobrým výsledkom za 2. štvrťrok však cena akcií Ferrari klesla. Firma totiž iba potvrdila pôvodnú prognózu na celý rok, zatiaľ čo trhy dúfali, že pôvodný odhad vylepší.

Spoločnosť uviedla, že aj naďalej počíta s upraveným ziskom na akciu v rozmedzí od 3,50 eura do 3,70 eura a s upraveným ziskom EBITDA na úrovni 1,20 miliardy až 1,25 miliardy eur. Aj v prípade čistých tržieb prognózy nemenila a naďalej počíta s tržbami nad 3,5 miliardy eur, teda zhruba s ich 3-percentným rastom. Za rok 2018 spoločnosť dosiahla upravený zisk na akciu 3,40 eura a čisté tržby 3,4 miliardy eur.

 

 

Zdroj: TASR

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá