Boeing zaplatí pozostalým sto miliónové odškodné

Boeing zaplatí pozostalým sto miliónové odškodné

Nedávne škandály a tragické nehody, ktoré sprevádzali jedného z najväčších výrobcov lietadiel na svete Beoing, kvôli nešťastnému modelu 737 MAX, vážne ohrozili jeho fungovanie v rámci trhu. Spoločnosť sa rozhodla vyplatiť odškodné sto miliónov dolárov rodinám a komunitám obetí leteckých havárií, informoval o tom TASR.

Vyplatenie tejto sumy bude rozložené na niekoľko rokov a bude nezávislé od výsledku súdnych sporov v súvislosti s haváriami, pri ktorých zahynulo spolu 346 ľudí, uviedol hovorca Boeingu.„Tieto fondy budú určené na podporu vzdelávania, prekonávanie ťažkostí a životné náklady pre postihnuté rodiny, komunity a ekonomický rozvoj v postihnutých komunitách,“ povedal Boeing oficiálnom vyhlásení.

Suma 100 miliónov dolárov, čo je menej, ako je katalógová cena 737 MAX a Boeing nešpecifikoval, ktoré úrady alebo organizácie dostanú peniaze. Mnohí z cestujúcich na palube lietadla Ethiopian Airlines boli totiž zamestnanci neziskových organizácií alebo sa podieľali na zdravotných, potravinových alebo environmentálnych programoch.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá