Kampaň Do práce na bicykli podporilo začiatkom mája 12.687 zamestnancov

Kampaň Do práce na bicykli podporilo začiatkom mája 12.687 zamestnancov

Kampaň Do práce na bicykli zaznamenala na začiatku mája rekordnú účasť, aktívne ju podporilo 12.687 zamestnancov. V porovnaní s rokom 2018 je to o 1626 ľudí viac, ktorí na cestu do práce zvolili ekologický spôsob dopravy. Informovalo Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR.

Hovorkyňa rezortu Karolína Ducká avizovala, že v polovici mája sa začne i kampaň určená pre žiakov a študentov. „Od 13. do 25. mája sa budú môcť materské, základné aj stredné školy stať súčasťou projektu Do školy na bicykli – škola priateľská k bicyklom a ukázať tak, že aj ich žiaci a študenti sa do škôl chcú pohybovať zdravo a ekologicky,“ uviedla.

Pripomenula, že kampaň Do školy na bicykli je zameraná na podporu vzniku bezpečnej cyklistickej a pešej infraštruktúry v rámci okolia škôl. Ministerstvo chce kampaňou podporiť zdravú mobilitu detí a znížiť dopravné zaťaženie ulíc v okolí školy a fenomén tzv. mamataxi, ktorý v čoraz väčšej miere ochudobňuje deti o prirodzený pohyb.

„Zároveň je cieľom naučiť deti environmentálne priateľskej doprave bez nutnosti využívania automobilov na krátke jazdy,“ dodala Ducká.

Kampaň ráta so spoluprácou škôl a samospráv, keďže práve mestá a obce môžu výrazným spôsobom spoluvytvárať podmienky na jazdu na bicykli napríklad úpravou komunikácií, obmedzením rýchlosti vozidiel či zriadením cyklistických stojanov v areáloch škôl.

Zdroj: TASR

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá