Mladým inovatívnym podnikateľom roka je Tomáš Žáček z Ecocapsule

Mladým inovatívnym podnikateľom roka je Tomáš Žáček z Ecocapsule

Absolútnym víťazom súťaže Mladý inovatívny podnikateľ 2019 sa stal Tomáš Žáček zo spoločnosti Ecocapsule, s. r. o. za mobilné obydlie s rovnakým názvom. Tento dom už firma predala na viacerých trhoch, okrem iného v USA a Austrálii. Informuje TASR.

Ecocapsule sa môže podľa potreby premiestňovať, nevyžaduje prípravu základov a neviaže sa ani na vodovodnú či elektrickú prípojku a kanalizáciu. Má vlastnú veternú a solárnu minielektráreň aj zásobník dažďovej vody.

Do finále súťaže sa dostala tiež výrobca korkových hračiek Jana Troppová, programátor Jakub Lajmon, Jaroslava Wurll Kocanová s produkciou spoločenských šiat s ľudovými motívmi a výrobkyňa prírodnej kozmetiky Martina Dudová.

Podľa vicepremiéra odznelo na odovzdávaní cien niekoľko zaujímavých myšlienok, ktoré sú dobrým návodom pre začínajúcich podnikateľov. „Spomenul by som tri momenty. Keď chcete podnikať v prostredí, kde je silná konkurencia, nikdy ich nedobehnete, keď budete robiť to isté. To znamená, že treba robiť veci inak,“ povedal podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši.

Druhý problém začínajúcich podnikateľov je ten, že majú produkt, ktorý trh nechce a nevedia sa ho vzdať. Po tretie by sa podľa Rašiho mali začínajúci podnikatelia radiť so staršími, pretože najdrahšie je učiť sa na vlastných chybách.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá