Penta predala pozemky pri košickom letisku

Penta predala pozemky pri košickom letisku

Penta Real Estate predala pozemky pri košickom letisku spoločnosti Panattoni Europe. Súčasťou obchodu bolo 5 parciel o celkovej výmere 75-tisíc m2. Spoločnosť Panattoni Europe plánuje na týchto pozemkoch postaviť logistické haly ako uviedla v tlačovej správe Penta Real Estate.

„Veľmi nás teší, že po otvorení pobočky sme dokázali veľmi rýchlo vstúpiť na slovenský trh a vďaka profesionálnemu prístupu spoločnosti Penta sa akvizíciu podarilo realizovať v rekordne krátkom čase,“ povedal generálny riaditeľ Panattoni Europe pre ČR a Slovensko Pavel Sovička.

„Keďže sa zameriavame najmä na rezidenčný a kancelársky segment, pozemky na okraji Košíc sme neplánovali využiť na náš development. Sme preto radi, že sme našli významného zahraničného investora, ktorý plánuje pozemky aktívne využiť a v lokalite tak vznikne nový podnikateľský park a pracovné príležitosti,“ hovorí Juraj Nevolník, výkonný riaditeľ v Penta Real Estate Slovensko.

Penta Real Estate má v Košiciach viacero developerských projektov. Rezidenčný projekt Nová terasa obsahuje celkovo viac ako 650 bytov a rodinných domov, pričom jej prvé dve etapy sú už postavené, aktuálne sa stavia tretia. V segmente kancelárií postavila Penta Real Estate komplexný kancelársky park BCT s takmer 48 000 m2 prenajímateľných priestorov.

Zdroj: TS

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá