Tradičný liehovar zo Spiša našiel tých najlepších barmanov

  • Spoločnosť Nestville sa aj tento rok objavila na obľúbenom Danubius Gastro v Bratislave
  • Spoločnosť sa tento rok rozhodla nájsť tých najlepších barmanov ale aj tie najlepšie drinky
nis
Nestville Distillery
  • Spoločnosť Nestville sa aj tento rok objavila na obľúbenom Danubius Gastro v Bratislave
  • Spoločnosť sa tento rok rozhodla nájsť tých najlepších barmanov ale aj tie najlepšie drinky

Určite si už počul o spoločnosti Nestville Distillery. Aj keď sa to na prvé počutie nemusí zdať, ide o slovenskú spoločnosť. Jej názov vznikol spojením slov NEST a VILLE, pričom, „NEST“ znamená hniezdo a „VILLE“ je skratka anglického slova „VILLAGE“ , čo v preklade znamená – obec, čiže v plnom preklade Hniezdne. Ide o dedinku, kde má práve Nestville korene.

Spoločnosť Nestville Distillery nadväzuje na staré liehovarnícke tradície Severného Spiša, ktoré sú historicky dokumentované a merané až tromi stáročiami. Túto jedinečnosť sa spoločnosť rozhodla obnoviť vo svojej výrobe liehovín, ktoré budú z veľkej miery pripomínať tradíciu, históriu a zručnosť ľudí žijúcich v tomto regióne.

Nestville na akcii Danubius Gastro 2019

Veľa návštevníkov sa každý rok teší na podujatie Danubius Gastro. Už tradične sa tu aj v roku 2019 objavila značka Nestville, ktorá na akcii Nestville Master Cup hľadá najlepších barmanov v rôznych kategóriách. Odpoveď na to, ako to dopadlo, nájdete v nasledujúcich riadkoch.

Najprv sa miešania chopili barmani-profesionáli

Prvý deň podujatia patril profi barmanom v rámci kategórie Profi Mixology. Každý z nich mal 5 minút na to, aby vyčaroval dokopy až tri nápoje s obsahom Nestville Whisky. Nebolo to jednoduché, čo bolo vidno na tvárach barmanov.

Zobraziť celú galériu (4)
zdroj: Nestville Distillery

V tejto kategórii sa víťazmi stali, od bronzovej priečky, nezávislý Sebastian Bauko s vlastným drinkom s obsahom sirupu z čierneho piva, Lukáš Čabaj z baru Monopol v Banskej Bystrici s nápojom podľa vlastnej receptúry s obsahom kokosového cukru a Martin Belan z bratislavského Sky Baru s nápojom s čokoládovým nádychom.

Aj juniori mali vlastnú súťaž

Juniorská disciplína s názvom Junior Mixology priniesla zaujímavé ovocie a tiež časový limit iba 4 minúty na prípravu dvoch porcií drinku s obsahom Nestville Whisky. Súťažili tu však nie profíci, ale barmani-juniori zo škôl z celého Slovenska. Prvý skončil Sebastian Bauko z Hotelovej akadémie v Brezne, zvíťazil s drinkom s čiernym kardamónom.

Zobraziť celú galériu (4)
zdroj: Nestville Distillery

Druhý sa umiestnil Tomáš Lepiš z Hotelovej akadémie v Žiline s nápojom so slovenským názvom „Skoro Jánošík“. Gratulujeme aj Sandre Tomanovej zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb Púchov, ktorá skončila tretia s drinkom Down Town s obsahom slivkového vína. Cenu za najlepší drink si odniesol Adam Potrok z bratislavskej HA Mikovíniho.

Bez flairu by nebola zábava

Aj vo svojskej umeleckej kategórii Flair sa tento rok objavili úžasné talenty. Ostrieľaný barman Eugene Sokolov z Ukrajiny publikum ohúril jemným ovocným nápojom s Nestville Whisky a skončil prvý. Druhý Marian Chmel využil tradičnejšiu kombináciu whisky a citrónu a tretí Václav Abraham dorazil s receptom s obsahom ananásu. Cenu Best Move získal Karel Kleineidam z Českej republiky.

Zobraziť celú galériu (4)
zdroj: Nestville Distillery

Okrem výhercov na Danubius Gastro 2019 oslavoval aj výrobca Gas Familia, a to už 20. výročie zahájenia výroby tradičných vlastných produktov, ktoré sa tešia veľkej obľube (nielen) na Slovensku.

Ak chcete vedieť, ako vyzerá pravý svet whisky, zastavte sa v Nestville Parku v malebnej obci Hniezdne. Okrem ochutnávok whisky a rôznych atrakcií s ňou spojených tu nájdete aj Nestville Chocolate, kde si dáte lahodnú kávu a chutnú čokoládu.

 

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Nestville.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech