V Bratislave vznikla nová remeselná pekáreň s ponukou poctivých kváskových výrobkov

  • V hlavnom meste dnes otvorili veľmi žiadanú kváskovú pekáreň
  • Jej názov je Crustino a zastrešuje ju spoločnost Medusa Group, ktorej tržby dosahujú viac ako 9 miliónov eur
cesto
unsplash.com,Crustino
  • V hlavnom meste dnes otvorili veľmi žiadanú kváskovú pekáreň
  • Jej názov je Crustino a zastrešuje ju spoločnost Medusa Group, ktorej tržby dosahujú viac ako 9 miliónov eur

Po niekoľkych mesiacoch príprav sme sa dnes dočkali otvorenia novej prevádzky s názvom Crustino. Crustino je chrumkavá patisseria, v ktorej nájdete kváskové produkty z našej remeselnej pekárne, tradičné koláče aj zážitkové dezerty, plnohodnotné obedy inak či taliansku kávu so sebou. Okrem pečiva u nás nájdete aj zdravé a trendy obedy to go, vrátane chutných plnohodnotných polievok.Nájdete nás v budove BBC na Plynárenskej 7/B. Od pondelka do piatku, vždy od 07:30 – 17.00,” oznámil tím Crustino.

Domáce koláče a dezerty tu bude piecť mladá kreatívna cukrárka Veronika Bušová. V Crustine pečú všetko priamo na mieste s vlastným kváskom a s lokálnymi múkami z mlynov. Za konceptom novej prekárne Crustino stojí spoločnosť Medusa Group, ktorá v rámci Bratislavy a Košíc zastrešuje desiatky úspešných gastro prevádzok.

„Crustino bude zásobovať všetky prevádzky Medusa Group vrátane eventového cateringu. Jeho výrobky budú denne odborne pečené a vyrábané z prvotriednych surovín na špičkových strojoch,“ hovorí CEO gastroskupiny Peter Štecko. Výrobu pekárskych a cukrárskych výrobkov budú mať na starosti a garantovať odborníci z fachu. Pekárskym garantom je Martin Marek, ktorý do Crustina prišiel z Yeme.

Spoločnosť MEDUSA GROUP, s. r. o. sa v roku 2017 dostala do straty z 51 691 eur na -23 958 eur a tržby jej narástli o 18 % na 9,437 miliónov eur. Šéfom Medusy je Slovák Peter Štecko. 

Lokálna rodinná firma generujúca miliónové tržby

CEO Medusa Group, Peter Štecko v rozhovore priznal, že ho v mladom veku frustrovalo, keď po otvorení hraníc išiel na západ a cítil sa ako chudobný Slovák. Preto začal podnikať už v 18-tich rokoch. Osem rokov budoval sieť obchodov so slovenskou módou, vyrábanou na Slovensku. V móde však už neskôr nevedel konkurovať výrobcom z Číny a s podnikaním vo fashion biznise skončil. Začal sa spolu s manželkou Broňou venovať gastru.

Gastronómia na Slovensku bola okolo roku 2003 pomerne jednotvárna a akýkoľvek novátorský koncept bol nevyhnutne porovnávaný s ostatnými inovátormi. Hľadali teda, čo by mohlo ľuďom v Bratislave zachutiť.

Zobraziť celú galériu (11)
zdroj: medusablog.sk

„Situácia vtedy bola iná. Keďže v centre už bola talianska reštaurácia, tak sme si povedali, že my otvoríme francúzsku.“ Z dnešného pohľadu to znie až neuveriteľne, ale v tých časoch  ešte nebol priestor na otváranie konceptov, ktoré majú podobnú ponuku.

Zároveň Peter vysvetľuje, že to bol aj dôvod, prečo nezačali otvárať sieť Medús, ale radšej rôznorodé koncepty. Zo začiatku preto teda tvorili vždy novú ideu pre každú reštauráciu. Až neskôr, keď bratislavský trh trochu dozrel, bol čas otvárať pobočky a expandovať týmto smerom.

Šteckovci dnes vlastnia najväčšiu slovenskú gastro firmu, no Peter hovorí, že nemá rád, keď ľudia označia Medusu za korporáciu. „Firmu vlastníme s manželkou a švagrom, pracuje s nami aj môj otec, švagriná a sestra. Sme rodinná firma,“ Pravdou je, že Medusa má v súčasnosti 1500 zamestnancov, no majiteľmi sú rodina a na ich prevádzky už natrafíš nielen na Slovensku ale aj v susednom Rakúsku či v Českej republike.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech