Bratislava spustí električku do Karlovej Vsi. Mesto čakajú ďalšie zmeny v doprave

  • 19. decembra dôjde k oficiálnemu spusteniu električkových liniek do Karlovky
  • Trasa do Dúbravky ešte stále čaká na jednanie majiteľov pozemkov
  • Kvôli mnohým zmenám v cestovných poriadkoch a trasách budú na zastávkach k dispozícii informátori
TASR
TASR
  • 19. decembra dôjde k oficiálnemu spusteniu električkových liniek do Karlovky
  • Trasa do Dúbravky ešte stále čaká na jednanie majiteľov pozemkov
  • Kvôli mnohým zmenám v cestovných poriadkoch a trasách budú na zastávkach k dispozícii informátori

Električková trasa do Karlovej Vsi bude spustená už zajtra, mesto o tom informovalo na svojej facebookovej stránke. Prvá linka verejnej dopravy prejde po trase 19. decembra, trasa do Dúbravky, žiaľ, zatiaľ spustená nebude. Dopravu v hlavnom meste čakajú aj ďalšie zmeny, tie sa budú týkať všetkých cestovných poriadkov a električkových liniek.

SPUSTENIE KARLOVESKEJ RADIÁLY A ZMENY V LINKOVANÍ ELEKTRIČIEK Bratislavu čaká od 19. decembra zmena všetkých…

Gepostet von Bratislava – hlavné mesto SR am Dienstag, 17. Dezember 2019

Mesto rieši stále spor s majiteľmi pozemkov pod meniarňou v Dolných Krčacoch, z ktorej bude napájané trakčné vedenie. V danej veci už rozhodol aj súd, ktorý dal v plnej miere za pravdu mestu a uznal, že prekážky vo výstavbe bránia verejnému záujmu.

„Vlastníkom pozemkov preto súd nariadil zdržať sa umiestňovania prekážok brániacich nášmu vstupu na pozemok pod meniarňou, umožniť vstup našich pracovníkov na tento pozemok a tiež aj vykonávanie všetkých činností nevyhnutných pre prevádzku dráhy. Termín spustenia električky do Dúbravky bude závisieť od ďalšieho konania zástupcov vlastníkov v kontexte rozhodnutia súdu,“ vyjadril sa Matúš Vallo na svojom Facebooku.

zdroj: Matúš Vallo (TASR)

Do spustenia druhej etapy trasy v Dúbravke bude dopravu zabezpečovať autobus X5, ktorý mesto dvojnásobne posilní. Do Karlovej Vsi budú premávať linky 4 a 9, po otvorení druhej etapy do Dúbravky predĺži Dopravný podnik linku 4.

Zmeny sa budú týkať aj električiek do Petržalky, linku číslo 1 nahradí linka 3, kvôli potrebe presunúť všetkých 30 obojsmerných električiek na úsek plánovanej rekonštrukcie električkovej trate v Rači. Doprava v špičkách aj mimo nich bude zahustená.

Bratislava tiež sľubuje, že na nábrežie počas voľných dní bude jazdiť dvojnásobok spojov a medzi ktorýmikoľvek zastávkami električiek bude stačiť maximálne jeden prestup. Nové linkovanie sa takto pripravilo na ďalšie stavebné práce, tie budú prebiehať v roku 2020.

zdroj: TASR

Nové zastávky aj informátori

Ako sme uviedli v našom článku Ak budeš hľadať zastávku Polus City Center, nenájdeš ju. Koľko platia firmy za vlastné názvy zastávok?, zmenili sa ja názvy niektorých bratislavských zastávok. Aby mesto ľuďom uľahčilo orientáciu v nových dopravných linkách, k dispozícii budú priamo na zastávkach informátori.

„Cestujúcej verejnosti odporúčame naštudovať si jednotlivé trasy a linky električiek vopred, aby zvlášť pri dlhších trasách a nadväzujúcich spojoch neprišlo ku komplikáciám. Po spustení električkovej zmeny vám budú počas prvého týždňa na vybraných zastávkach nápomocní informátori, ktorí vám budú vedieť odpovedať na vaše otázky a poskytnúť informačný leták obsahujúci popis zmien a nové schémy MHD,“ uviedlo mesto.

Zdroje: FacebookBratislavaHlavnéMestoSR, MatúšValloMáRádBratislavu

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá