Legenda je späť: 53-ročný Mike Tyson sa chystá do ringu a boxuje ako o život

  • Svojich fanúšikov informoval prostredníctvom Instagramu
  • Kariéru ukončil v roku 2005, vracia sa pre charitu
  • John Fury a Evander Holyfield sa pridávajú
tyson
IG/tyson
  • Svojich fanúšikov informoval prostredníctvom Instagramu
  • Kariéru ukončil v roku 2005, vracia sa pre charitu
  • John Fury a Evander Holyfield sa pridávajú

Legenda ringu, bývalý majster v superťažkej váhe sa vo veku 53 rokov rozhodol vrátiť do ringu. „Plánujem pár exhibičných zápasov na tri alebo štyri kolá”, hovorí Mike.

„Železný Mike” nestratil svoju silu

Vo videu na Instagrame ukázal, že nestratil silu výpadov ani rýchlosť, ktoré ho kedysi priviedli na vrchol. Jeho údery sú stále presné a zdá sa, že ho to teší. V závere videa fanúšikom odkazuje: „Som späť!”

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mike Tyson (@miketyson),

Na oplátku dostal nečakanú výzvu of Furyho

John Fury, bývalý boxer, je momentálne známy skôr ako otec Tysona Furyho, ktorý sa po porážke Deontaya Wildera stal novým šampiónom organizácie WBC v superťažkej hmotnostnej kategórii.

„Mike sa vracia. Nebudem hodnotiť svoj život, ale poviem vám niečo. Mike je niekto, s kým sa oplatí robiť charitu. Je to chlap na správnom mieste, kráľ šampiónov. Budem s ním bojovať. Každú chvíľu spomína meno môjho syna, takže som tu. Neskrývam sa za žiadneho chlapa. Dokonca ani za kráľa všetkých.” 

Do ringu sa vracia aj Holyfield

Po Tysonovom oznámení prichádza do ringu aj 57-ročný Evander Holyfield,  jediný štvornásobný šampión v superťažkej váhe, ktorý ukončil oficiálnu kariéru v roku 2011.

„Ste pripravení? Prišiel moment, na ktorý ste všetci čakali. Šampión je naspäť! Vrátim sa do ringu, budem boxovať v exhibičných súbojoch za skvelým účelom,“ napísal na Twitteri. Nastal čas, aby som opäť ukázal bojovníka, akým som vždy bol. Treba niečo spraviť, ľudia potrebujú pomoc ako nikdy predtým,“ dodal Holyfield.

Tyson a Holyfield opäť v jednom ringu

Vyzerá to, že sa legendy na scénu len tak pohrnú, nie však bojovať proti, ale za spoločný cieľ. Podstatou zápasov je totiž vyzbierať peniaze pre charitu, a tak pomôcť záchranným zložkám či deťom počas pandémie koronavírusu.

Holyfield a Tyson by sa tak mohli dostať do spoločného zápasu prvýkrát od roku 1996, kedy Holyfield zvíťazil v úvodnom vzájomnom stretnutí technickým knokautom a získal titul organizácie WBA, o rok neskôr ho obhájil v neslávne známej odvete. Tysona diskvalifikovali po tom, ako svojmu oponentovi odhryzol časť ucha.

Finančne si Tyson dal sám KO

Mike Tyson je už na športovom dôchodku. Počas svojho rozkvetu bol Mike jedným z najslávnejších a najvyššie platených športovcov na svete. Stal sa najmladším majstrom v ťažkej váhe v histórii – keď mal 20 rokov. Bohužiaľ premárnil a veľmi ľahkovážne „rozflákal“  skoro celý svoj majetok, ktorý dosiahol až hranicu 300 miliónov dolárov. Mike vyhlásil bankrot v roku 2003. Podľa údajov z konkurzného vyhlásenia v tom čase údajne dlhoval 23 miliónov dolárov.

Zdroj: IG, Twitter/Tyson, Holyfield

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá