Bratia strácajú zrak, no to ich nezastavilo a založili úspešný biznis. 100 % zisku dávajú na výskum slepoty

  • Bryan a Bradford trpia vážnym ochorením sietnice, kvôli ktorému postupne prichádzajú o zrak
  • Založili si odevnú značku Two Blind Brothers, z ktorej zárobok putuje na výskum slepoty
  • Do svojej show si ich pozvala aj známa moderátorka Ellen DeGeneres
bratia u ellen
Youtube/Ellen, Bloomberg/Peter Roessler,
  • Bryan a Bradford trpia vážnym ochorením sietnice, kvôli ktorému postupne prichádzajú o zrak
  • Založili si odevnú značku Two Blind Brothers, z ktorej zárobok putuje na výskum slepoty
  • Do svojej show si ich pozvala aj známa moderátorka Ellen DeGeneres

Dvaja slepí bratia. Tak sa volá značka dvoch bratov: Bryana a Bradforda, ľudia môžu nakupovať oblečenie vyrobené z prírodných vlákien, a tak môžu podporiť výskum slepoty.

Bratom v mladom veku diagnostikovali chorobu, ktorá spôsobuje slepotu. Ide o ochorenie sietnice, ktoré radikálne narušuje centrálne videnie pacientov a zanecháva rozširujúce sa slepé miesto, kvôli ktorému pacienti postupne strácajú zrak.

Braillovo písmo ako symbol

Bratov to však nepoložilo na lopatky, no oboch to naštartovalo. Ich poslaním sa stalo zvyšovanie povedomia a pomoc ostatným pacientom s podobnou diagnózou. Začali sa spoliehať na svoj najsilnejší zmysel – hmat. Rozhodli sa založiť módnu značku Two Blind Brothers.

Bratia do svojich návrhov zahrňujú aj Braillovo písmo, ktoré predstavuje ich boj s chorobou sietnice. „Symbolizuje to spôsob, akým sme Bryan a ja vyrastali a čítali,“ povedal pre NBC Bradford.

Dôležitá je pre nich kvalita oblečenia a aby ich výrobky boli príjemné na dotyk. V roku 2016 spustili značku ako svoj víkendový charitatívny projekt. Šlo o pánsku košeľu, mikiny s kapucňou, polokošele a nohavice, všetko s Braillovým písmom. Vtedy mali ešte obaja svoje práce  v oblastiach financií a IT.

Úspech u Ellen

Viac do povedomia sa dostali vtedy, keď ich ku sebe pozvala známa moderátorka Ellen DeGeneres. Aj vďaka svojej účasti v jej show sa potom zvýšili ich predaje.

Teraz máme tú česť, že môžeme prispievať k liečbe slepoty. Robíme to tým, že darujeme 100 % našich ziskov na výskum sietnice, predovšetkým prostredníctvom našich partnerov ako je Foundation Fighting Blindness,“ uviedol Bryan pre CBS New York.  

Ellen si od nich kúpila tričká v hodnote 30 000 dolárov. Po úspechu v jej show boli bratia viac odvážnejší investovať do rozvoja charitatívnej značky oblečenia. 

Dnes vo svojom poslaní naďalej pokračujú, rozšírili svoj sortiment. Majú dokonca ponožky s nápisom v Braillovom písme, ktorý znamená Vďaka tebe sme o krok bližšie k liečbe. Obaja bratia sú pritom nadšení, že môžu pozitívne ovplyvniť život niekoho iného. 

Zdroje: smallbiztrends.com, twoblindbrothers.com, nei.nih.gov, nbcnews.com, mid-day.com

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá